Monica Macovei reclamată de CSM la Parlamentul European

Consiliul Superior al Magistraturii a reclamat-o pe Monica Macovei la Parlamentul European, după ce aceasta a făcut mai multe afirmații referitoare la funcţionarea sistemului judiciar român. 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, în şedinţa de joi, că afirmaţiile, opiniile şi aprecierile personale ale Monicăi Macovei, deputat în Parlamentul European, emise în spaţiul public în cadrul unei emisiuni de televiziune în data de 31 ianuarie 2016, sunt de natură să aducă „o gravă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată într-un comunicat emis de CSM.

Totodată, Plenul Consiliului a hotărât sesizarea Parlamentului European cu privire la soluţia adoptată în temeiul raportului întocmit de Inspecţia Judiciară.

În aceeaşi şedinţă, în temeiul Protocolului privind colaborarea dintre CSM şi CNA, Plenul Consiliului a hotărât sesizarea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

„Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei şi are obligaţia de a se sesiza şi din oficiu pentru a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea. Verificările au fost efectuate de Inspecția Judiciară la solicitarea din data de 3 februarie 2016 a președintelui Consiliului Superior al Magistraturii.
Acestea au vizat afirmaţiile lansate în spaţiul public în cadrul emisiunii „Xpress” de către doamna Monica Macovei şi moderatorul acestei emisiuni cu privire la funcţionarea sistemului judiciar român în general, activitatea desfăşurată de consiliile judiciare din Europa Centrală şi de Est şi a Consiliului Superior al Magistraturii din România şi prestaţia profesională a membrilor acestuia, în special.

sursa:

dcnews.ro

Un comentariu la „Monica Macovei reclamată de CSM la Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *