BREAKING NEWS! Control judiciar pentru primarul Alexandru Roșu

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Tribunalului Vâlcea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.03.2016, față de inculpaţii:

Roșu Alexandru – primar al comunei Bujoreni în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

–  abuz în serviciu

– conflict de interese

– uz de fals

Marinescu Cristian Ștefan – funcționar în cadrul Primăriei Bujoreni în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

–  complicitate la abuz în serviciu

– fals intelectual

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2013, inculpatul Roşu Alexandru a încheiat în numele comunei Bujoreni,  cu încălcarea dispoziţiilor legale, contracte de achiziţii publice cu diverse societăţi comerciale, având ca obiect diferite lucrări, inculpatul asigurând plata tuturor sumelor către societățile respective cu toate că, lucrările nu erau realizate. Totodată, inculpatul a încheiat contracte vizând aceeaşi lucrare cu diferite societăţi comerciale,  achitând practic către fiecare dintre acestea lucrarea şi prejudiciind astfel comuna Bujoreni.

De asemenea, în baza înțelegerii preexistente dintre Marinescu Cristian Ștefan și Roșu Alexandru, inculpatul  Marinescu Cristian Ștefan a întocmit procese verbale  de recepție, prin care a atestat în mod nereal faptul că lucrările care au făcut obiectul contractelor au fost realizate, iar aceste procese verbale  au stat la baza ordonanțării plății de către Roșu Alexandru.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Roşu Alexandru şi Marinescu Cristian Ştefan trebuie să respecte următoarele obligații:

  • a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat;
    b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
    c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau oride câte ori este chemat;
  • d) să nu depășească limita teritorială a judeţului Vâlcea, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare;
  • e) să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de primar/funcţionar public/funcţionar sau personal contractual în cadrul Primăriei Bujoreni, Consiliul Local Bujoreni ori altei instituţii publice;
  • f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpaţilor li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor Roşu Alexandru şi Marinescu Cristian Ştefan li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *