ULTIMA ORĂ! PSD și UNPR, împreună la alegerile locale… din Capitală

Alegeri locale 2016. Lovitură de teatru în Bucureşti: PSD s-a înţeles cu UNPR. În acest context, ALDE rămâne pe bară.

Surse politice au declarat, vineri, pentru PSnews.ro, că UNPR a reuşit să bată palma cu PSD, iar „epicentrul” este Sectorul 2, unde social-democraţii nu vor mai ridica pretenţii de candidat, acceptându-l pe progresistul Neculai Onţanu (primar în funcţie încă din 2000); în schimb, oamenii lui Liviu Dragnea au cerut susţinerea Gabrielei Firea la Primăria Generală.

Cât priveşte ALDE, acest partid este încurajat în Bucureşti de rezultatele ultimelor sondaje, care îl plasează pe Călin Popescu-Tăriceanu destul de sus în preferinţele electoratului pentru fotoliul de primar general. Totuşi, cel mai probabil, co-preşedintele ALDE nu va candida, formaţiunea pe care o conduce luând în calcul să îl arunce în luptă pe fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Astfel, PSD va securiza, o dată în plus, zona de stânga, obţinând, din propriul bazin electoral, maximum de voturi pentru Firea. Simultan, social-democraţii vor trimite ALDE către zona de dreapta, în detrimentul PNL. Concret, oamenii lui Tăriceanu şi ai lui Daniel Constantin vor „muşca” din voturile electoratului liberal.

  • La Sectorul 1 va candida Dan Tudorache (PSD) susținut și de UNPR.
  • La Sectorul 2 va candida Neculai Onțanu (UNPR) susținut și de PSD.
  • La Sectorul 6 va candida Gabriel Mutu (PSD) susținut de UNPR.
  • La Primăria Generală a Capitalei UNPR va susține candidatul PSD, cel mai probabil Gabriela Firea.

sursa: psnews.ro/stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *