Ultima Oră! Victor Ponta așteptat pentru audieri la ÎCCJ

Update: Victor Ponta și Dan Șova au ajuns, la ora 12, la ÎCCJ. Cei doi nu au dat nici o declarație.

Nou termen în dosarul Turceni – Rovinari. Mai multe persoane sunt aşteptate astăzi la audieri, printre care şi fostul premier Victor Ponta. El a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi săvârşit în calitate de avocat, potrivit B1 TV.

Acuzatii grave planeaza asupra fostului premier Victor Ponta in dosarul Turceni-Rovinari. Potrivit procurorilor Anticorupţie, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Ponta, prin intermediul cabinetului său de avocatură, a obţinut de la societatea „Şova şi Asociaţii” aproape 182.000 de lei, pentru presupuse activităţi în conlucrare, dar care, în realitate, nu au fost realizate.

În august 2007, între „Şova şi Asociaţii” şi cabinetul fostului premier s-a încheiat o Convenţie pe o perioadă nedeterminată, care prevedea ca avocatul Victor Ponta să primească sume fixe de până la 3.000 de euro, pentru care urma sa emita facturi lunare. Convenţia s-a încheiat în decembrie 2008, moment în care Ponta a devenit ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

DNA susţine că, în perioada menţionată, Victor Ponta a emis in calitate de avocat 17 facturi fiscale, pentru „presupusele activităţi realizate în conlucrare”. „Facturile fiscale au fost transmise spre decontare societăţii de avocaţi Şova şi Asociaţii, care a realizat plata contravalorii lor, după care le-a înregistrat în contabilitate”, se mai arata in referatul DNA.

„Dan Şova a fost singura persoană cu drept de dispoziţie în privinţa oricăror acţiuni de orice natură care implicau societatea de avocaţi”, sustin procurorii. Potrivit DNA, în timpul controlui fiscal, Victor Ponta s-ar fi înţeles cu Dan Şova ca acesta „să întocmească în cadrul firmei de avocaţi rapoarte de activitate juridică, care pretindeau ca ar fi fost prestată”. În cazul acuzaţiilor de spălare de bani, anchetatorii susţin că Victor Ponta şi Dan Şova au disimulat adevărata natură a provenienţei banilor. Cu o parte din bani, fostul prim-ministru ar fi cumpărat două apartamente în Capitală.

sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *