Ultima Oră! Victor Ponta refuză pactul cu ÎCCJ

Judecătorii l-au lăsat mască pe Victor Ponta la ÎCCJ. Ei i-au propus un pact, de nerefuzat în opinia lor: Ponta să recunoască faptele și să beneficieze de o reducere a pedepsei. Fostul premier Victor Ponta le-a spus vineri magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu recunoaşte faptele de care este acuzat în dosarul ‘Turceni-Rovinari’ şi nu doreşte să fie judecat prin procedura simplificată.

La primul termen al procesului pe fond, judecătorii i-au întrebat pe inculpaţii din dosarul ‘Turceni-Rovinari’ dacă doresc să beneficieze de procedura simplificată, care presupune reducerea cu o treime din cuantumul pedepselor dacă îşi recunosc vinovăţia.

Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi Laurenţiu Ciurel, fost director al CE Rovinari, au anunţat că nu doresc să apeleze la această procedură şi vor să dea declaraţii la termenele următoare.

Tot acum, avocaţii celor trei au declarat că vor reaudierea martorilor care au dat declaraţii la DNA în cursul urmăririi penale şi doresc readministrarea probelor.

Judecătorii au stabilit ca la următorul termen din 5 aprilie să înceapă audierile în acest dosar, iar primul care va da o declaraţie în sala de judecată va fi Laurenţiu Ciurel.

La ieşirea din sediul instanţei supreme, Victor Ponta şi Dan Şova au refuzat să dea declaraţii presei. Fostul premier a glumit cu jurnaliştii spunând că „într-o viaţă anterioară” le-ar fi răspuns la întrebări.

sursa: stiripesurse.ro

Un comentariu la „Ultima Oră! Victor Ponta refuză pactul cu ÎCCJ

 • 19 martie 2016 la 8:09
  Permalink

  Oare de ce justitia nu -i judeca pe cei mai vinovati si se ia de lucruri neimportante?
  tare am dori sa se faca dreptate,dreptate…!nu sa se insinueze ,telepatii,lucruri minore si fapte neadevarate? Sa se confiste averile celor care au furat de au crapat,milioane de dolari
  Si un orb isi da seama de lucruri,pe care le stie toata lumea…numai justitia nu le vede! ha!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *