Liberalul Păsat se spală pe mâini şi de disponibilizările de la CET Govora

Liberalii de la CET Govora nu dau doi bani pe colegul lor Gheorghe Păsat, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, anchetat de DNA pentru abuz în serviciu şi complicitate la evaziune fiscală, cel puţin aşa reiese din afirmaţiile conducerii PNL. Informaţia a fost „dezvăluită” de purtătorul de cuvânt al CJ în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul PNL Vâlcea. Aparent, Consiliul de supraveghere al CET Govora, format din liberali, refuză să pună la dispoziţia colegului de partid până şi situaţia disponibilizărilor ce urmează a fi făcute pe parcursul acestui an. Neoficial, liberalii încearcă să-şi secretizeze afacerile făcute la CET şi cer presei să nu mai lanseze pe piaţă articole negative la adresa actualei conduceri, să nu mai „sape” afacerile făcute pe spatele societăţii de termoficare, pentru că bagă societatea în faliment. DNA spune altceva

Consiliul de supraveghere al CET Govora refuză colaborarea cu preşedintele interimar al CJ Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat. O petardă aruncată de interimarul din fruntea CJ în ograda colegilor de la PLD în vederea dosirii afacerilor făcute de firmele liberale la CET Govora. Afaceri devoalate de DNA la începutul acestei luni.

Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea, a declarat săptămâna trecută că atât noul directorat, cât şi consiliul de supraveghere numit de liberali în toamna anului trecut refuză să prezinte conducerii CJ raportul de activitate şi strategia de dezvoltarea a societăţii pe următoarea perioadă. Popescu a precizat că cele două structuri nou înfiinţate prin decizia CJ funcţionează ca şi cum ar fi independente de acţionarul de drept, respectiv CJ Vâlcea, patronul societăţii de termoficare.Conform declaraţiilor, cele două structuri refuză să raporteze mai nou şi numărul disponibilizărilor făcute sau preconizate pentru următoarea etapă.

Afirmaţia pare greu de ingerat în condiţiile în care respectivul consiliu de supraveghere este format doar din liberali: Tomescu Gabriel, Ghermac Eftimie, Constantinescu Dragoşi, Oprea Ion, Rădulescu George, Cazan Laurenţiu  şi Nicolae Jivan.

,,Disponibilizările de la CET Govora sunt secrete chiar şi pentru conducerea Consiliului Judeţea. Conducerea CET refuză să ne pună la dispoziţie deciziile luate. Domnul director Lepădat nu ne-a comunicat nimic în acest sens, cât despre colegii mei din Consiliul de supraveghere ar trebui să-i întrebaţi personal de ce nu ne dau aceste date.Nu-i normal ca actuala conducere a CJ să fie paratrăsnetul CET Govora. Ei trebuie să comunice direct cu dumneavoastră. Pe viitor vom încerca să aducem la conferinţele de presă câte un membru al AGA sau Consiliului de supraveghere pentru acordarea acestor informaţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJ Vâlcea.

Se pare că anul acesta vor pleca 150 de pensionari şi 250 de angajaţi, informaţia a fost dată pe surse, nu oficial. Un lucru este cert, CET Govora va opera  disponibilizări de câte 10-15 persoane pentru a evita plata salariilor compensatorii, altfel cele 11 sindicate existente la CET ar fi reuşit să semneze contractul colectiv de muncă.

Popescu a cerut presei să o lase mai încet cu articolele critice la adresa CET-ului… pentru că ar putea băga societatea în faliment. O cerere imposibil de respectat: presa scrie despre afacerile liberalilor la CET Govora, afaceri destul de dubioase, concretizate şi de acţiunea DNA-ului de la începutul acestei luni. Liberalii vor „linişte” la CET Govora… cu DNA –ul la uşă..

Aruncarea pisicii în ograda altora e o practică veche la PNL, interimarul Gheorghe Păsat nu şi-a asumat nici vina semnării documentelor care l-au făcut clientul DNA. Interimarul a aruncat vina pe angajaţii CJ chiar în şedinţa de CJ, unde a afirmat că n-a ştiut ce-a semnat, afirmaţie care l-a costat un scandal intern la partid. Încolţit de proprii colegi, Păsat a negat că ar fi făcut o astfel de afirmaţie… şi a ţinut de ea până în momentul în care unul dintre consilieri i-a pus pe masă înregistrarea şedinţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *