REFERENDUM ȘI REVOLTĂ LA PUNGEȘTI!

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie au anunţat, duminică seara, ce prezență s-a înregistrat la urne la referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă.

34,3% a fost prezența la urne. Încheierea procesului de vot a fost urmată de scandări ale cetățenilor în faţa Primăriei Pungeşti. Ei au transmis mesaje împotriva primarului Mircia Vlasă, susţinând că referendumul ar trebui validat, deoarece s-a obţinut o prezenţă la vot de peste 30%. Judecătorul Neculai Burlibaşa, preşedintele Biroului Electoral, a precizat anterior că pentru validarea referendumului este necesară prezenţa la vot a 50%+1 dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, potrivit Legii Administraţiei Publice Locale.

După întocmirea de către reprezentanţii BEC a procesului verbal cu numărul voturilor valabil exprimate, prefectul urmează să elibereze sau nu ordinul de demitere a primarului Mircia Vlasă. Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a dat asigurări că totul se va face cu respectarea legislaţiei în vigoare. Primarul de Pungeşti, Mircia Vlasă, a declarat că, indiferent de rezultatul de la referendum, el va fi candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea comunei, la alegerile locale din iunie. Instituţia Prefectului Vaslui a fost obligată printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov să organizeze referendum pentru demiterea primarului din Pungeşti după ce, în 2013, mai mulţi localnici au solicitat acest lucru, nemulţumiţi că edilul a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist, iar cererea lor a fost respinsă de prefectură. Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului Vaslui, la nivelul comunei Pungeşti au fost organizate şapte secţii de votare, iar pe listele permanente au fost înscrişi aproximativ 2.500 de cetăţeni. Referendumul de la Pungeşti este primul organizat în judeţul Vaslui pentru demiterea unui primar.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *