Jurnalistul sportiv Florin Mănoiu: „Este o ruptură între ceea ce se întâmplă în iarbă şi ceea ce se întâmplă în birourile AJF”.

Un adept declarat al ideii că cel mai valoros eşalon fotbalistic vâlcean ar trebui să aibă cât mai puţin echipe, jurnalistul Florin Mănoiu, cel care a fost o vreme şi secretar general al Asociaţiei Judeţene de fotbal Vâlcea, cred că Superliga ar fi trebuit să aibă, chiar din acest sezon, 12 sau maxim 14 echipe. „Chiar şi cu 16 echipe, se diluează valorile şi trebuie schimbat ceva pentru ca Vâlcea să mai conteze în lupta pentru Liga a 3-a. De ceva vreme, a devenit o uşurare pentru campioanele judeţelor vecine atunci când aud că vor juca barajul cu Vâlcea: iar jucăm cu Vâlcea, e clar, promovăm!”. Mănoiu crede, de asemenea, că şi la Superligă ar trebui păstrat sistemul cu play-off şi play-aut, cu precizarea că, pentru a devenii mai atractiv, în play-aut ar trebui să joace şi echipele de pe primele două locuri din cele două serii ale Ligii a 4-a.

„Ar trebui înfiinţată Cupa AJF”

Florin Mănoiu propune ca AJF-ul să iniţieze şi o competiţie similară celei organizate de LPF (Cupa LPF),, iar aici aceasta s se numească, desigur, Cupa AJF. „Instituţia condusă de Constantin Pintilie ar trebui să atragă sponsori ca să premieze măcar finalistele (locurile 1 şi 2) ale acestei competiţii”. Nici condiţiile puse în noul statut al AJF pentru persoana care candidează la şefia forului fotbalistic vâlcean nu sunt pe placul jurnalistului Florin Mănoiu: „Condiţiile puse în statutul AJF seamănă cu cele puse pentru un concurs ce urmează a fi măsluit”. Mănoiu are o opinie şi în ceea ce priveşte realaţia existentă (sau mai degrabă inexistentă) între conducerea AJF şi delegaţii sau reprezentanţii echipelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *