ACŢIUNI PENTRU PREVENIREA EVAZIUNII FISCALE

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu cei din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi Biroul Teritorial Imigrări au organizat ieri o acţiune în municipiile din judeţ pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, migraţiei ilegale şi pentru protejarea proprietăţii intelectuale şi industriale.

Astfel, poliţiştii vâlceni pentru au verificat 16 societăţi comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani în vederea prevenirii şi combaterii pirateriei, comercializării produselor contrafăcute şi evaziunii fiscale.

În cazul a patru societăţi comerciale au fost întocmite dosare penale întrucât  au pus în circulaţie produse  de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost indisponibilizate bunuri, ce erau oferite spre vânzare, în valoare de peste 5000 de lei.

Altor 2 societăţi comerciale le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 de lei conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *