BREAKING NEWS! Răsturnare de situație privind atacul terorist de la Bruxelles

Răsturnare de situație la Bruxelles. Inițial, informațiile erau că doi frați și un tânăr de 24 de ani au comis atacul din aeroport. Apoi, informațiile care vin din mai multe direcții sunt că doar unul dintre frați a atacat în aeroport și celălalt a comis atacul de la metrou. Al doilea bombardier de la aeroport, de 24 de ani, ar fi fost prins, însă se pune întrebarea: cine este al treilea atacator din aeroport, odată ce datele problemei se pare că s-au schimbat, potrivit presei belgiene. 

UPDATE ORA 13.35 Publicația belgiană La Derniere Heure și postul RTL Info au anunțat miercuri la prânz că individul arestat în urmă cu câteva ore în cartierul bruxellez Anderlecht nu este Najim Laachraoui, al treilea suspect care are legătură cu atentatul comis marți la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem, așa cum se informase anterior, potrivit AFP.

UPDATE: Principalul suspect supraviețuitor, Najim Dachraoui, a fost arestat în Anderlecht, potrivit presei belgiene.

UPDATE: Datele oficiale arată că sunt 31 de morți, 20 la metrou și 11 în aeroport, a spus ministrul Sănătății, Maggie de Block. AP anunțase 34 de morți.

UPDATE: Ultimele informații citate de The Guardian vin să confirme ceea ce a fost scris anterior despre frații kamikaze. Surse apropiate investigației au transmis că Ibrahim el-Bakraoui detonated a detonat una din cele două bombe din aeroport, care a ucis 11 oameni și a rănit 90. Khalid el-Bakraoui, fratele său, a detonat bomba de la metrou, din stația Maelbeek, unde cel puțin 14 oameni au fost răniți și 130 răniți.

Astfel ultimele informații vorbesc despre patru atacatori, trei în aeroport și unul la metrou. Doi sunt frații el-Bakraoui, al treilea este un tânăr de 24 de ani- Najim Laachraoui, dar ar mai fi fost un atacator, prezent înaintea exploziilor în aeroport.

UPDATE: Primele informații erau că frații Khalid and Ibrahim el-Bakraoui  au comis atacul sinucigaș din aeroport. Ulterior s-a aflat numele celui de-al treilea atacator, Najim Laachraou. Însă, ultimele informații din Belgia sunt că Ibrahim el-Bakraoui este suspectat de atacul sinucigaș de la aeroport, în vreme ce fratele său, Khalid el-Bakraoui, ar fi comis atacul de la stația de metrou Maelbeek, potrivit theguardian.com.

Dacă ultimele informații sunt reale și atacul de la aeroport a fost produs de unul dintre frați și de Najim Laachraou, se pune întrebarea cine este al treilea bombardier din aeroport, potrivit sursei citate. Pe de altă parte, sursa citată scrie că nu este exclus ca Khalid El-Bakraoui să fi fost implicat în atacul de la aeroport, care a avut loc în jurul orei locale 08:00, iar apoi a călătorit la Maelbeek, stație atacată la ora locală 9:11.

Cei doi frați sunt Khalid and Ibrahim el-Bakraoui. Un al treilea bărbat care apărea cu ei în poze a rămas neidentificat până în acest moment. Frații erau cunoscuți de poliție, aveau antecendente penale, dar nu au fost legați de posibile acte teroriste.

Khalid El-Badraoui a folosit un nume fals pentru a închiria apartamentul din zona forestieră a capitalei Belgiei, unde poliția a ucis un om înarmat într-un schimb de focuri, săptămâna trecută. S-a întâmplat în timpul raidului în care poliția a găsit o amprentă digitală a lui Salah Abdeslam, principalul suspect în atacurile teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, arestat vinerea trecută.

În Belgia sunt trei zile de doliu național.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *