Numai puţin de opt ex-chimiste au fost în lotul care a obţinut calificarea la Olimpiada de la Rio

Când vezi lotul care a reuşit cea mai mere performanţă din handbalul românesc (şi chiar din sportul românesc, la nivel de echipe), calificarea entuziasmantă la Olipiada de la Rio, lăsând acasă fosta campioană olipică Danemarca, îţi dai seama încă o dată, dacă mai era nevoie, ce echipă de vis avea Vâlcea cu 2-3 ani în urmă.

 

Aurelia Brădeanu, vâlceancă cu acte în regulă

 

Numai puţin de 8 jucătoare care au câştigat turneul preolimpic din Danemarca au jucat la Oltchim, unele au prins „rădăcini” în Vâlcea, dar au părăsit oraşul după desfiinţarea celei mai titrate echipe de club din handbalul românesc. Este cazul Oanei Manea, care a avut o scurtă relaţie cu un tânăr vâlcean, de Aurelia Brădeanu, căsătorită cu un fost fotbalist din Râmnic, Vali Brădeanu şi chiar cea care acum a lipsit din lot, dar care era o prezenţă constantă la Naţională, Ada Nechita (căsătorită cu un vâlcean, după care a avut o relaţie de mulţi ani cu Florin Costea). De remarcat faptul că cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu (foto), a fost în lotul Oltchim-ului la cele două performanţe greu de egalat de o altă echipă de handbal fete din România: finala şi semifinala Ligii Campionilor.

Ex-chimistele din lotul României

În afară de postul de extremă dreapta, fostul Oltchim a avut legitimată câte una sau două jucătoare din actualul lot din fiecare compartiment. Aşadar, la Oltchim au jucat portarul Paula Ungureanu (Ionica Munteanu şi Denisa Dedu sunt celelalte două „tricolore” portari, extrema stângă Vali Ardean (Ana Maria Tănăsie este dublura sa pe post), pivotul Oana Manea (Florina Chintoan este cel de-al doilea pivot), interii stânga Cristina Neagu şi Gabriella Szucs (Fgabriela Perianu şi Bianca Tiron sunt celelalte două jucătoare din lot care evoluează pe postul de inter stânga), centrul Eliza Bucescu (ceilalţi doi centri din lot sunt Luciana Marin şi Mădălina Zamfirescu) şi interii dreapta Aurelia Brădeanu şi Patricia Vizitiu (celălalt inter dreapta din lotul României este Laura Popa).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *