BREAKING NEWS! Programul „Prima casă” eliminat din Legea dării în plată

PSD şi PNL au ajuns la un acord cu privire la excluderea programului Prima Casă din Legea dării în plată, variantă susţinută de bănci şi de Guvern, informează Digi 24.

Plafonul crește la 250.000 de euro, potrivit acordului survenit vineri în cursul discuțiilor purtate de inițatorul legii, Daniel Cătălin Zamfir, lideri politici și reprezentanți ai utilizatorilor de servicii financiare.

La discuțiile ”lungi și constructive”, după cum au fost acestea caracterizate de Daniel Cătălin Zamfir, au participat Viorel Ștefan, vicepreședinte PSD, avocatul Gheorghe Piperea, Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice, și Cătălin Voievozeanu de la Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare, mai notează sursa citată.

Proiectul de lege privind darea în plată inițiat de deputatul PNL Daniel Zamfir a fost adoptat de Senat și urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Varianta adoptată la Senat prevede includerea programului „Prima casă” și un plafon de 150.000 de euro pentru credite.

Legea va intra în dezbaterea Comisiei Juridice joi, 31 martie, și va intra la votul final în plenul Camerei Deputaților, miercuri, 6 aprilie.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *