SENZAȚIONAL! Sechestru uraș pus pe averea lui Dan Adamescu

Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu este la această oră la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Procurorii l-au chemat pentru a-l anunţa că-i pun averea sub sechestru în dosarul privind falimentarea companiei sale de asigurări.

La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a


– 435.759.255 de acțiuni,
– 20.406 părți sociale,

pe care inculpatul ADAMESCU DAN GRIGORE, om de afaceri, le deține la diferite societăți comerciale.

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dan Adamescu este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar este de 900 de milioane de lei.

Înainte ca omul de afaceri să ajungă la DNA, procurorii anticorupţie au anunţat că au cerut şi arestarea fiului acestuia. Alexander Adamescu este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, într-o anchetă disjunsă dintr-un dosar în care Dan Adamescu a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare. El şi-ar fi ajutat tatăl să-i mituiască pe judecătorii care aveau pe rol dosarele de insolvenţă a mai multor societăţi comerciale.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *