ULTIMA ORĂ! Biroul împotriva Terorismului va fi înființat la DIICOT

DIICOT înființează Biroul pentru Terorism.

Tot la DIICOT ar urma să se înființeze serviciul împotriva finanțării terorismului pentru că ar exista informații în țară cu privire la acest aspect. Accesarea site-urilor jihadiste ar putea fi, de asemenea, interzisă și pedepsită de lege.

Modificarea legislației cerută de DIICOT pentru a se conforma legislației europene și amenințărilor existente la nivel european urmează să fie discutată în Ministerul Justiției și CSM.

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat astăzi că există suspiciuni de finanţare a terorismului inclusiv din România.

„Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat la site-urile cu caracter jihadist. Există suspiciuni, cum există în fiecare dintre ţări, de finanţare de terorism inclusiv din România. DIICOT a reînfiinţat Biroul de terorism în cadrul Serviciului de terorism existent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea Legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului”, a declarat Horodniceanu, la Cercul Militar, unde participă la bilanţul Inspecţiei judiciare a CSM, potrivit Agerpres.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *