ULTIMA ORĂ! Omar Hayssam adus la DNA

Fostul om de afaceri Omar Hayssam a fost dus vineri dimineaţa la sediul central al DNA, pentru a fi audiat în dosarul privatizării IPRS Băneasa. Acesta a fost dus cu duba Poliţiei din Penitenciarul Mărgineri, unde ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru terorism şi alte infracţiuni.

DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Înființată în anul 1962, fabrica IPRS Băneasa se întindea pe o suprafață de 14 hectare și producea piese electronice. În anul 2003, fabrica a fost adjudecată de sirianul Omar Hayssam, cel care a pus mâna pe o comoară națională cu o istorie extrem de interesantă. Întreaga fabrică, de 14 hectare, a fost vândută la un preț de apartament. Mai exact, este vorba despre un plocon de zeci de milioane de euro pentru Omar Hayssam.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *