SENZAȚIONAL! Annabella cumpară trei magazine Mega Image din București

Lanțul local de supermarketuri Annabella își face intrarea pe piața din București, una dominată de lanțul Mega Image, prin achiziția a trei magazine tocmai de la gigantul belgian.
Rețeaua românească este deținută de familia Mutu, care are și fabrica de conserve Răureni, jud. Vâlcea. Antreprenorii originari din zona Vâlcea și-au concentrat atenția în principal pe această regiune, unde au mai bine de jumătate din cele peste 50 de magazine, potrivit site-ului propriu.
Cele trei magazine ar fi fost vândute ca urmare a faptului că în momentul preluării rețelei Angst de către Mega Image, Consiliul Concurenței a impus vânzarea unor unități din considerente de concurență. Cele trei magazine vândute către Annabella sunt cele stabilite atunci, anunță ZF.ro.
Magazinele urmează a fi preluate de operatorul local cu tot cu angajați și marfă – mai puțin mărcile private ale Mega Image, potrivit datelor ZF. Valoarea tranzactiei nu este publica.
Mutarea Annabella, de a cumpăra magazinele de la rețea internațională, este suprinzătoare în contextul în care până acum giganții străini erau cei care cumpărau de la antreprenorii locali.
În termeni de cifră de afaceri însă Annabella este unul dintre cei mai mari jucători locali din comerțul românesc, cu afaceri de 176 mil. lei în 2014, ultimul pentru care există date publice.
Mega Image are afaceri de peste 2,8 mld. lei în acelasi an. Belgienii de la Mega Image sunt însă și cel mai extins retailer local cu peste 450 de unități sub mai multe branduri și formate.
sursa: activenews.ro

Comunicat de Presă Annabella:

Annabella – Reţeaua 100% românească, liderul pieţei vâlcene de retail, pătrunde pe piaţa capitalei, prin preluarea a trei unităţi Mega Image, situate în Bucureşti pe Strada Icoanei, nr. 11-13, Strada Copilului, nr. 6-12 şi respectiv Şoseaua Ştefan cel Mare, nr. 56.
Magazinul Annabella din Strada Icoanei, nr. 11-13 a fost deschis clienţilor bucureşteni în cursul zilei de sâmbătă, 26 martie 2016, urmând ca în perioada imediat următoare să se deschidă şi celelalte două magazine achiziţionate.
Ne bucură şi ne ambiţionează intrarea pe piaţa de retail bucureşteană, prin deschiderea acestor trei magazine sub brandul Annabella. Pasul acesta face parte din strategia noastră de business pe termen lung, aceea de a ajunge aproape de cât mai mulţi români. În cele trei magazine aducem clienţilor din Bucureşti o gamă extinsă de produse autentic româneşti şi servicii de calitate, care sperăm să satisfacă cerinţele acestora. Invităm bucureştenii să ne treacă pragul şi să cunoască Annabella – Reţeaua 100% românească.”– a declarat Dorina Mutu, Director Executiv Annabella.

Despre Annabella SRL:
Annabella este o reţea modernă de retail, prezentă pe piaţa românească din 1994. Reţeaua cuprinde în prezent 57 de magazine, în patru formate diferite: concept store-ul Annabella A-Z, Annabella Fresh – concept special destinat comerţului de fructe şi legume, supermarketul Annabella şi Annabella Expres – magazinul de proximitate. Cu o tradiţie îndelungata pe piaţa retailerilor din România, Annabella SRL ofera clienţilor săi produse alimentare şi nealimentare de calitate, la cele mai bune preţuri, orientate către nevoile, dorinţele şi sugestiile acestora.
În momentul de faţă, Annabella are peste 730 angajaţi. În magazinele Annabella se regăseşte de asemenea brandul românesc Râureni, unul dintre cele mai îndrăgite branduri de conserve din fructe şi legume, cu portofoliu complet de produse: dulceţuri delicioase, produse cu 0% zahăr, produse făr’de seamăn ca piureul de castane sau pasta de măceşe, dar şi murături rânduite cu pricepere în borcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *