DECLARAȚII REVOLTĂTOARE! Ministrul Muncii vrea un Barnevernet în România

Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu are o replică dură la declarația ministrului Muncii și Protecției Sociale, Ana Costea, făcută la Digi 24, în emisiunea „Kilometrul 0”.

Costea a afirmat, privitor la Barnevernet și la calvarul prin care trece familia Bodnariu, că nu este un caz de duritate, ci doar de rigoare și disciplină socială, aplicată de statul norvegian, și că și-ar dori această disciplină și în România. Ministrul Muncii a mai afirmat că democrația nu înseamnă haos, că fiecare face ce vrea, ci că trebuie să respectăm instituțiile statului.

Purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu îi răspunde dur Anei Costea, afirmând:

„Declarațiile doamnei Costea dovedesc totală ignoranță cu privire la cazul Bodnariu și la Barnevernet, dacă nu cumva și rea-voință. Declarațiile domniei-sale sună ca acelea ale unui mercenar angajat în slujba Norvegiei. Este foarte grav să declari că ruperea a cinci copii de părinții care-i iubesc, îi îngrijesc este doar un caz de disciplină socială. Nu știe să facă deosebirea dintre o bombă nucleară și o apărătoare de muște. Din nefericire, doamna Costea reprezintă guvernul României, care, din câte știm, susține cazul familiei Bodnariu și al altor familii intrate sub incidența sistemului Barnevernet. Ori doamna Costea a scăpat porumbelul din colivie și a dat de gol adevărata poziție a guvernului – caz de indisciplină, tocmai dânsa, care promova disciplina-, ori e o părere personală, care este tot un caz de indisciplină. Cerem ca Ana Costea să-și dea demisia sau să fie demisă de guvern pentru aceste declarații! Dovedește o totală lipsă de compasiune. Să declari că e doar un caz de rigoare și de disciplină socială e mai mult decât grav, pentru că reprezintă o ideologie extrem de periculoasă, potrivit căreia nu trebuia să facem revoluție împotriva comunismului. Sistemele totalitare ar fi mândre să fie reprezentate în felul în care doamna Costea reprezintă această ideologie”, a spus pastorul Cristian Ionescu.

„Nu știu dacă despre duritate este vorba. Eu aș numi mai degrabă disciplină, să știți, nu neapărat duritate. O rigoare și o disciplină”, a spus ministrul la Digi24.

La întrebarea realizatorului Kilometrul 0 – „Credeți că sunt necesare și în Direcțiile de Protecție a Copilului din România?”, Ana Costea a răspuns:

„Eu zic că în general în întreaga activitate, pentru că democrația, cel puțin în concepția mea, nu înseamnă haos, că oricine face ce vrea, ci înseamnă disciplină, rigoare și respectarea instituțiilor statului. Eu asta mi-aș dori”, a completat ministrul muncii.

10995498_10153328710982295_6037737610687023905_n

Gafa Ministrului tehnocrat taxată dur din PE

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel consideră că inacceptabilă poziția ministrului Muncii, Ana Costea, cu privire la separarea familiei Bodnariu.

„Să spui că separarea celor cinci copii de părinții lor a fost un caz de ‘disciplină și rigoare’ este cel mai cinic lucru pe care te-ai aștepta să-l auzi de la un reprezentant al Guvernului României”, a acuzat Claudia Țapardel.  Europarlamentara PSD a adăugat: „Orice ministru și orice demnitar al statului român are datoria de a ajuta cetățenii aflați în dificultate. Doamna ministru Costea face exact opusul. Se comportă ca o reprezentantă a autorităților norvegiene. Atât eu cât și mulți alți colegi români din Parlamentul European am susținut la Bruxelles reîntregirea familiei Bodnariu, pentru că avem încredere că această familie nu trebuia distrusă pe baza unor declarații nefondate, fără nici un fel de respect pentru prezumția de nevinovăție”.

„‘Disciplina și rigoarea’ Barnevernet, pe care doamna ministru a arătat că le apreciază, au distrus foarte multe familii, în principal familii de imigranți din Norvegia. O spun răspicat: disciplina și rigoarea nu au nimic în comun cu încălcarea drepturilor familiei. Familia Bodnariu traversează o dramă și în acest moment. Declarațiile unui reprezentant al Guvernului Român dau dovadă de lipsă de respect”, a subliniat eurodeputata PSD.

La începutul sesiunii parlamentare, pe data de 18 ianuarie Claudia Țapardel a avut o intervenție în Plenul Parlamentului European prin care a cerut sprijin pentru reîntregirea familiei Bodnariu. În aceeași zi, a fost transmisă și o interpelare către Comisia Europeană cu același scop, de a atrage atenția asupra nedreptății la care sunt supuși cetățenii europeni din Norvegia.

surse: activenews.ro/dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *