Reprezentantul echipei Prim Stroeşti, Toma Ciolacu: “Echipele de fotbal din comune, la Liga a 5-a, ar trebui să dea şansa tinerilor de acolo să facă mişcare”

Reprezentantul echipei din Liga a 5-a, Prin Stroeşti, Toma Ciolacu spune că, în opinia sa, de la alegerile pentru funcţiile de conducere în AJF Vâlcea lucrurile se mişcă din ce în ce mai bine în cadrul forului fotbalistic vâlcean. “Se cunoaşte profesionalismul cu care este condusă Asociaţia Judeţeană e Fotbal, o colaborare mai bună a conducerii AJF cu reprezentanţii echipelor afiliate”.

A ajutat echipa intrând în poartă la câteva meciuri

Toma Ciolacu mai spune că e un lucru bun coptarea în conducerea AJF, ca vicepreşedinte, a profesorului Grigore Tomoiagă. ”Domnul profesor Tomoiagă este un tip echilibrat, cunoaşte fenomenul foarte bine, aduce un plus valoare conducerii AJF. Îl cunosc de mult, m-a şi arbitrat, dar niciodată nu m-am certat cu dânsul. Parcă şi domnul Tudorică a adus mai mult profesionalism la Comisia de Arbitri”. La vârsta sa, Toma Ciolacu a vrut să ajute echipa şi a intrat, la câteva meciuri, în poartă. Acum acesta spune că au fost mai multe meciuri pe care Prim Stroeşti le-a câştigat cu el în poartă decât cele pierdute cu el în poartă. “De altfel, trebuie să înţelegem că la Liga a 5-a se joacă un fotbal de plăcere, fără dorinţa de a promova mai sus. Mulţi dintre cei care înscriu echipe la acest eşalon intenţionează să dea o ocupaţie tinerilor din comună, să le dea posibilitatea acestora de a face sport, mişcare pentru sănătate şi relaxare. De altfel, acum la Prim Stroeşti avem 19 tineri legitimaţi, toţi din localitate. Aceasta a fost decizia Consiliului Local, dacă tot plătim toate taxele la AJF, pentru Prim Stroeşti, să lăsăm tinerii din comună să joace, fără a legitima tineri din alte părţi. Pentru că dacă veneau din altă parte s-ar fi creat bisericuţe, unii ar fi condiţionat prezenţa lor în teren de prezenţa prietenilor lor, în teren ar fi jucat tot aşa, între ei, ori noi nu vrem asta. Sunt copiii noştri şi trebuie să le dăm şansa de a face sport”.

“Delegaţii de echipe trebuie să nu mai pună jucători pe fals din conştiinţă”

Toma Ciolacu are o opinie şi în privinţa sancţiunilor pe care ar trebui să le primească,din partea Comisiei de Disciuplină delegaţilor care pun pe foaia de joc “pe fals” jucători poe care apoi îi trimit în teren. “Eu cred că acei delegaţi care fac aşa ceva, ar trebui convinşi să nu mai facă. Degeaba îi dai o lună, un an, trei ani de suspendare că a doua zi pui alt delegat. Iar cel care a făcut acel gest, de a trece jucători “pe fals” la echipă, va mai face. Deci în concluzie, după opinia mea, delegaţii de echipe trebuie să nu mai pună jucători pe fals din conştiinţa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *