REVOLTĂTOR! Declarația Ministrului Educației în cazul directoarei bătăușe de la Cotroceni

Adrian Curaj, ministrul Educației: „N-am văzut imaginile pentru că am fost pe drum și am venit la acest eveniment și l-am pregătit. Nu le-am văzut, dar nu trebuie să văd chiar tot. Din punctul meu de vedere, e inadmisibil.”

Foștii angajatii povestesc că obiceiul de a bătea copiii al directoarei este aproape la fel de vechi ca instituția de învățământ, ce funcționa ilegal de 14 ani. Oamenii ssusțin că au fost chiar ei bruscați sau loviți atunci când au încercat să le ia apărarea copiilor.

Toți au depus acum plângeri la Poliție. Cu toate acestea, la cinci zile de la publicarea primelor imagini cu copii bătuți crunt de directoare, ministrul Educației nu a văzut încă înregistrările.

„O fetiță – n-am să-i dau numele – plângea că vrea la mama. I-a spus o dată, de două ori să tacă, iar a treia oară a pus mâna în gâtul ei și a strigat că o aruncă pe geam”.

Povestea de groază este relatată de o fostă angajată a grădiniței. Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ani la grădinița din cartierul Cotroceni. Femeia susține că a încercat să îi avertizeze pe părinți despre modul în care directoarea se purta cu fetița lor care avea patru ani:

 „Nu puteam să fac nimic. A fost și motivul pentru care am plecat, neputând să fac ceva să îi ajut pe copii. Nu am mai suportat. Din agendă am luat numerele de telefon și m-am gândit să sun părinții și să le spun ce se întâmplă. Însă m-am răzgândit. Ea se comporta exemplar cu părinții care veneau după copii, îi iubea atât de mult în fața copiilor, că mi-am dat seama că nu o să mă creadă nimeni”.

Și alți foști angajați spun că directoarea era violentă nu numai cu cei mici, ci și cu ei. Au depus plângere la poliție. O femeie povestește ce a pățit atunci când a încercat să apere un copil: „Cel mai urât a fost atunci când a sărit la mine la bătaie. A sărit la mine, m-a tras de mânecă, mi-a spus să plec în momentul ăla și mi-a rupt bluza”.

Foștii angajați spun că directoarea își alegea personalul cu atenție. Prefera femei din provincie care să stea cu chirie și care erau mai ușor de manipulat, de teamă să nu fie date afară. Chiar și așa în multe cazuri, educatoarele au plecat doar după câteva luni.

 „Am lucrat în perioada septembrie – noiembrie 2012. Motivul a fost incidentul dintr-o vineri. Unul dintre copii a făcut febră. Eu am mers la patroană și i-am spus asta. A venit și l-a liniștit cu metoda știută de dânsa – bătaia. L-a trimis înapoi în clasă și mi-a spus că a rezolvat problema, nu mai are nimic copilul”, povestește o fostă educatoare, potrivit digi24.ro.

Dincolo de mărturiile educatoarelor, polițiștii au primit tot mai multe sesizări de la părinți. Imediat după ce au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul grădiniței, părinții au început să îi întrebe insistent pe copii dacă au fost bătuți.

Deși imaginile din grădinița groazei au apărut public în urmă cu cinci zile, ministrul Educației spune că nu a avut timp să le vadă.

sursa: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *