ULTIMA ORĂ! Ce decizie au luat judecătorii în cazul primăriței de la Craiova

Lia Olguța Vasilescu a primit arest la domiciliu, mai precis s-a respins propunerea de arestare preventivă.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au judecat, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, reţinută miercuri de DNA pentru patru infracţiuni de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni) şi spălare de bani.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. ‘Donațiile’ respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, se arată în comunicatul DNA.

sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *