Fabrica Daimler de la Sebeș a lansat producția de cutii de viteze automate cu 9 trepte

Daimler a lansat luni la Sebeş producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile de producţie. Compania spune că întregul plan de extindere se va face cu investiţii de 300 milioane euro şi vor fi create 500 de noi locuri de muncă. Daimler are în România două filiale: Star Transmission şi Star Assembly, cu fabrici la Sebeş şi Cugir.

Prin începerea producţiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebeş, România intra într-un club select al ţărilor în care se construiesc transmisii atât de moderne şi cu un număr atât de mare de trepte.
Daimler are două filiale în România, Start Transmission şi Star Assembly, cu un total de 1.800 de angajaţi. Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în 2013 la Sebeş, în acelaşi an începând asamblarea cutiei de viteză în cinci trepte, în 2014 demarând producţia cutiei cu dublu ambreiaj în şapte trepte
Nouă cutie de viteze cu 9 trepte fabricată de Star Transmission – o companie Daimler – are cod NAG3 (denumire comercială 9G-TRONIC) şi echipează modele precum Mercedes-Benz Clasa E şi GLE. În anii următori, cutiile 9G-TRONIC vor fi disponibile pentru toate seriile cu motorul montat longitudinal.
În uzina Star Assembly din Sebeş mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte şi unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face şi noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajaţi în plus circa 500 de oameni faţă de momentul anunţării investiţiei (2014).
Filială a Daimler, Star Transmission (STC) a fost înfiinţată în anul 2001 (mai întâi la Cugir) şi este furnizor internaţional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dinţate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză şi casete de direcţie.

sursa: 0-100.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *