Aparatură de electrochirurgie cu opțiunea de sigilare vasculară de ultimă generație achiziționat de SJU Vâlcea

Începand cu luna aprilie 2016 în dotarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea a intrat mult așteptatul aparat de electrochirurgie cu opțiunea de sigilare vasculară. Este un aparat de ultimă generatie care nu lipsește din blocul operator al spitalelor universitare din România sau din blocul operator al spitalelor din Vestul Europei.

Cu ajutorul acestui aparat timpul de operație va scadea semnificativ, se va putea diversifica gama de intervenții chirurgicale ce se efectuează la Rm. Vâlcea și va scădea consumul de materiale sanitare din sălile de operații. Aparatul de sigilare vasculară poate fi folosit în majoritatea secțiilor cu profil chirurgical (chirurgie generală, chirurgie pediatrică, urologie, ginecologie, etc.) din cadrul SJU Valcea, atât în chirurgia clasică, cât și în chirurgia laparoscopică.

Aparatul de sigilare vasculară a costat aproximativ 225.000 RON și a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea care a alocat suma de 50.000 RON cu această destinație, restul banilor provenind din fondurile SJU Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *