BREAKING NEWS! DIICOT se mobilizează în urma scandalului internațional „Panama Papers”

Parchetele din România se mobilizează în contextul scandalului mondial care a explodat după ce în presă au ajuns milioane de acte despre companiile off-shore din Panama. Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al DIICOT, anunţă că datele dezvăluite în presă vor fi analizate şi puse alături de cele deja existente în dosarele procurorilor. Mai mult, Horodniceanu spune că trebuie să se sesizeze Oficiul pentru Spărarea Banilor.

„DIICOT va face o analiză pe ceea ce a avut sau are în lucru în acest moment pentru a verifica dacă existau necunoscute şi dacă putem corobora cu ceea ce va apărea în spaţiul public în perioada următoare. Pe de altă parte, posibilităţile cele mai mari de analiză le-ar avea Oficiul pentru Spărarea Banilor care ar trebui să supună unei analize toate aceste date pe care să le proceseze şi să ne furnizeze informaţia procesată pentru ca asta este ordinea de competenţă”, a declarat Daniel Horodniceanu, procuror şef DIICOT, pentru Digi24.

Până acum, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu, Vasile Frank Timiş și Said Baaklini se numără printre oamenii de afaceri români care, cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, şi-au pus la adăpost averile în paradisuri fiscale. O parte dintre ei chiar au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *