Dacă vor pierde alegerile locale, PNL și PDL se vor autodistruge

În interiorul marelui PNL este o luptă pentru pace între vechiul PNL și vechiul PDL de riscă să nu mai rămână piatră pe piatră, până după alegerile parlamentare.

În interiorul organizațiilor se duce o luptă acerbă între vechiul PNL și vechiul PDL, iar în funcție de cui aparține candidatura, partea adversă face non-combat. Acest lucru a devenit cel mai evident la Capitală, acolo unde Ludovic Orban a început să-și construiască o rețea de voluntari, pe lângă rețeaua de partid, pentru că îi este frică să nu se lovească de un boicot al liderilor PDL.

Nici cei din vechiul PNL nu se lasă mai prejos, iar în zonele de infuență ale vechiului PDL se fac că plouă.

Aceste lupte au ajuns și la urechile copreședintelui Vasile Blaga, care a lansat un avertisment dur în ședințele interne ale partidului: ”Să nu credeți că dacă acum sunteți lideri de organizații și nu trageți cu toate forțele la locale, la vară veți face jocurile, că nu veți mai fi lideri”, le-a spus Blaga liderilor PNL, ne-au precizat surse din partid.

Avertismentul lui Vasile Blaga are potențialul de a dinamita partidul. Dacă iese prost la locale, liderii vor începe să dea vina unul pe altul și, ținând cont de avetismentele de acum, înainte de parlamentare am putea asista la maziliri în marele PNL.

După alegerile locale am putea avea Congresul de unificare al marelui PNL și alegerea unui președinte unic. În acel moment vor intra în joc președinții de organizații, care pot influența votul delegaților, așadar să aducă un avantaj sau altul pentru vreunul dintre candidați.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *