Și zise Matei să fie LUMINĂ!

Citat din Biblia Primăriei, după Matei, ultimul capitol

Deși născut într-o vreme în care economia de energie era literă de lege, Gigi Matei, gospodarul râmnicean aflat la ultimul capitol al neașteptatei lui aventuri cu primăria, dovedește că învață greu și uită repede. Lecția cu economia de energie n-a învățat-o niciodată, așadar nu asta a uitat. A uitat să stingă becul.

Pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, la sensul giratoriu din preajma clădirii Administrației Financiare, toate becurile sunt aprinse, în miezul zilei, la ora 14.00! Ori își luminează domn’ Gigi drumul către ANAF, ori caută finanțiștii calea prin care să anuleze codurile TVA la societățile comerciale fără justă cauză. Cu motivația că nu au intenția și capacitatea de a exercita activitatea în scopul de TVA, societăți comerciale care au personal înalt calificat, cu studii superioare, se trezesc peste noapte cu decizii ale Fiscului prin care li se interzice să-și deducă TVA-ul. Adevărate inginerii financiare pentru care lumina zilei nu e destul de limpede. Așa s-ar putea explica becurile aprinse, care nu luminează nimic, dar întunecă portofelul și buzunarele vâlcenilor, care se trezesc jefuiți pe toate căile și prin toate mijloacele. Neajunsurile mari vin de la lucruri mici nebăgate în seamă. Dar consumul inutil de electricitate nu este, în cazul acesta,  nici mic și nici nu trece neobservat. N-ar fi nici o surpriză să constatăm că în Biblia Primăriei după Matei luminile trebuie aprinse ziua, când nu folosesc de fapt nimănui. La noapte, când ar avea un rost să stea aprinse, becurile se vor stinge!

Dumitru Negulescu

Un comentariu la „Și zise Matei să fie LUMINĂ!

 • 7 decembrie 2017 la 11:37
  Permalink

  Nu mai vorbiti la trecut , pentru ca si acum se intimpla la fel. Furnizorul aprinde becurile , cind este soarele sus deoarece , de platit plateste Primaria din banii prostilor.
  Primarele surogat este foarte ocupat cu alte cele nu cu administrarea eficienta a banului public.
  Ramnicenii se intreaba ce fac acele gloabe ce raspund la numele de „consilier al primarului”.
  Sigur ca este incorect , deoarece este surogat. Acesta este si motivul pentru care este iertat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *