Karateka de la Chimia s-au întors cu medalii şi de la US Openul Statelor Unite şi de la Mondialul din Polonia

Anul competiţional 2016, s-a deschis cu participarea secţiei de Karate la finala Campionatului Naţional de Karate Shotokan WSF pentru Seniori, Juniori, Cadeţi, Minicadeţi şi Copii, desfăşurată la Târgu Secuiesc, în perioada de 04-06.03.2015, competiţie de la care sportivii secţiei de karate ai C.S. CHIMIA Rm.Vâlcea, au obţinut 25 medalii din care: 8 de aur, 8 de argint şi 9 de bronz, prin următorii sportivi: Bîlă Andreea, Ghiţă Silviu, Dinu Paul, Stanciu Nicolae, Alexandrescu Alexia, Floarea Daniela, Gustiuc Dmitrii, Niţu Sergiu, Alexandrescu Eric, Samson Marina, Ghimiş Clara, Căţea Rareş, Piroteală Vlad, Ghimiş Cristian, Irma Ispas, Andrei Toma, Denis Stanciu, Sebastian Popescu, Mario Tănase, Ştefania Bogoslov, Sandra Volintiru, Marius Găgeanu şi Eduard Văcaru.

Trei medalii, pentru România şi pentru Vâlcea de la US Open-ul din Las Vegas: Andreea Bîlă, Paul Dinu şi Silviu Ghiţă, sportivii secţiei de Karate de la C.S. Chimia Râmnicu Vâlcea, au participat la US Open Karate Las Vegas. Această importantă competiţie a aliniat la start peste 1.200 de sportivi din întreaga lume. De remarcat este şi locul unde s-a ţinut această competiţie, respectiv în Cazino Paris, cel mai mare cazinou din lume, are 85.000 de locuri la mesele de joc, aflat peste strada de celebra fântână Bellagio din Las Vegas. ,,A fost impresionant, o deplasare reuşită din toate punctele de vedere. Peste 1.200 de concurenţi, 12 suprafeţe de luptă, locaţie şi nu în ultimul rând faptul că am reuşit să obţinem 3 medalii la individual seniori. Astfel, Andreea Bîlă a obţinut o medalie de argint, Silviu Ghiţă şi Paul Dinu câte o medalie de bronz, nişte medalii importante şi foarte frumoase”, îşi aminteşte Paul Dinu.

Zilele trecute, în Polonia a avut loc Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF. Din lotul naţional al României au făcut parte şi 4 sportivi de la C.S.Chimia Râmnicu Vâlcea, respectiv Silviu Ghiţă, Andreea Bîlă, Nicolae Stanciu şi Paul Dinu. După rezultatele bune obţinute în Las Vegas, sportivii vâlceni au reuşit să îşi adjudece la acest Campionat Mondial 8 medalii, din care 1 medalie de aur, 3 medalii de argint, 4 medalii de bronz prin sportivii Andreea Bîlă, Nicolae Stanciu, Silviu Ghiţă şi Paul Dinu. Toate medaliile au fost obţinute la seniori. De remarcat este şi faptul că Paul Dinu a participat şi la categoria Masters 35-45 de ani, la proba de kata echipe, probă la care a reuşit să obţină medalia de bronz. La finalul săptămânii, în Rm.Vâlcea, a avut loc Campionatul Naţional de Karate Interstiluri pentru Seniori, Juniori, Cadeţi şi Minicadeţi. La aceasta competiţie sportivii secţiei de karate ai C.S. CHIMIA Rm.Vâlcea, au obţinut 5 medalii la seniori din care: 1 de argint şi 4 de bronz, prin următorii sportivi: Silviu Ghiţă, Andreea Bîlă, Nicolae Stanciu şi Paul Dinu. Aceasta a fost a patra competiţie din ultima lună, cea mai grea, având în vedere oboseala acumulată în ultima lună, după zeci de mii de kilometri parcurşi şi a riscului mare de accidentări datorită oboselii şi a numărului mare de competiţii într-un timp atât de scurt.

,,A fost obositor, dar a meritat, aceşti sportivi au adus judeţului nostru numai puţin de 42 de medalii din care 30 de la Campionatul Naţional şi 12 medalii internaţionale. Le mulţumesc încă odată tuturor celor care ne-au ajutat în realizarea acestor deplasări, respectiv Consiliului local şi Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Societăţii Comerciale Boromir SRL, Societăţii Comerciale Nordic SRL, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea şi Federaţiei Române de Karate. Îi felicit pe sportivii mei pentru rezultatele obţinute şi le doresc mult succes pe viitor. Sper să se găsească o posibilitate de premiere a acestor sportivi. Poate Primăria, Consiliului Judeţean, mediul de afaceri privat, pentru că altă posibilitate nu există acum. Clubul nu are voie sa premieze. Înţeleg ca este greu, dar sportivii aceştia au făcut performanţe greu de egalat şi merită măcar să îşi recupereze banii cheltuiţi în aceste deplasări de la care au adus medalii pentru ROMÂNIA şi pentru VÂLCEA. Nu în ultimul rând, mulţumesc presei vâlcene, scrisă şi audio-video, pentru că tot timpul a fost alături de noi şi a mediatizat rezultatele noastre. A fost un an greu, an în care am adus pentru VÂLCEA, medalii de la competiţii organizate în 5 continente ale lumii, respectiv Asia, Oceania, America de Sud, Europa şi acum America de Nord. Am avut în trecut şi două cantonamente în Africa. Acum am închis cercul, karate-ul m-a dus pe tot globul pământesc. Încă odată, vă mulţumesc tuturor, pentru sprijinul acordat în activitatea sportivă”, spune antrenorul Emerit Paul Dinu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *