ULTIMA ORĂ! Legea salarizării bugetarilor a fost retrasă. Ministrul Muncii s-ar putea să demisioneze

Negocierile dintre sindicate şi ministrul Muncii, pe proiectul de ordonanţă privind salarizarea în sectorul bugetar, nu au ajuns la un rezultat pozitiv pentru Guvern. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor, ministrul Muncii a promis că va retrage proiectul. 

Mai mult, ministrul Muncii, Ana Costea, ar urma să demisioneze pe fondul revoltei sindicatelor. Anunţul a fost făcut de Anton Hadăr, lider al Federatiei sindicale din invatamintul superior „Alma Mater“. Potrivit acestuia, Ana Costea s-ar fi declarat depăşită de situaţie.

UPDATE 1: „Eu am refuzat în mod categoric acest proiect. Eu am propus sa fie ars, distrus. Am fost cel care i-a cerut demisia doamnei ministru. Și a spus că nu are bani la dispoziție. A lasat impresia că își va da demisia din functia de ministru, deoarece a fost copleșită de munca pe care o depune. Nemultumirile din sistemul de invatamant sunt uriase. Mi-a spus că-și va da demisia nu pentru că i-a spus profesorul Hadăr, ci pentru că așa vrea domnia sa”, a declarat Anton Hadăr.

„Am insistat ca în cel mai scurt timp, corpul funcţionarilor publici să fie protejați… Trebuie să scăpăm de acest virus politic din administraţia din România. Ceea ce ne-a comunicat doamna Costea este faptul că dorește să retragă acest proiect de lege”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

UPDATE 2: Proiectul va fi retras, a anunţat oficial Ministerul Muncii. Dacă proiectul va apărea mâine în şedinţa de Guvern, Ana Costea va demisiona.

UPDATE 3: Premierul Dacian Cioloş a plecat la ora 14 de la sediul Guvernului către Cotroceni, potrivit Digi 24. Acesta urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis, în contextul discuţiilor despre noua lege a salarizării bugetarilor.

Alte subiecte importante ar fi eliminarea plafonului la indemnizaţiile pentru mame, lucru puţin probabil să se poate realiza, şi o posibilă angajare a răspunderii Guvernului în Parlament pe pachetul de legi privind reforma administrației.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *