SENZAȚIONAL! Autovehiculele care vor transporta masă lemnoasă tăiată ilegal vor fi confiscate

Persoanele prinse că fură brazi sau lemne de foc din pădure vor rămâne fără autovehiculele cu care transportau marfa, acestea urmând să fie confiscate de stat prin intermediul polițiștilor și al agenților silvici. Confiscarea va fi introdusă expres în lege, după ce autoritățile au constatat că normele în domeniu sunt ambigue, iar polițiștii care îi întâlnesc pe hoți sunt derutați, neștiind dacă le pot opri și mașinile sau doar lemnele.
lemne
Pentru acest motiv, legislația în domeniu va fi schimbată prin introducerea unei fraze care va indica în mod clar că polițiștii au dreptul să confiște inclusiv autovehiculele persoanelor prinse la furat de lemne.
Proiectul a fost aprobat marți de Senat și mai trebuie avizat și de Camera Deputaților și promulgat de președintele Klaus Iohannis pentru a fi aplicat.
sursa: activenews.ro

4 comentarii la „SENZAȚIONAL! Autovehiculele care vor transporta masă lemnoasă tăiată ilegal vor fi confiscate

 • 13 aprilie 2016 la 22:31
  Permalink

  Confiscate si apoi ce? Lemnul taiat in buzunarele cui se duce mai exact?

  Răspunde
 • 15 aprilie 2016 la 15:57
  Permalink

  Amenzi in functie de venit: 1) pentru cei fara venit amenda salariu minim pe economie si la adoua abatere inchisoarea intre 6 luni si 2 ani ; pentru firme amenda in functie de capitalul social investit in firma iar pentru a 2 abatere inchiderea firmei si inchisoare intre 2 ani si 10 ani pentru patron.

  Răspunde
 • 17 aprilie 2016 la 18:13
  Permalink

  Sa confiste camioane? Acest lucru nu se va intampla sau se va intampla foarte rar pentru ca politistii si agentii silvici nu isi fac datoria si sunt corupti! In Romania de mult sunt probleme cu aplicarea legiilor pentru ca autoritatile nu isi fac datoria. SI in al doilea rand am vazut 3 sau 4 camioane cu lemne de fag care treceau pe langa masina de politie si politia nici macar nu era interesata daca lemnul din acele camioane este taiat legal sau ilegal . Sau in cel mai rar caz daca politia sau agentul silvic opresc un camion patronul firmei respective sau proprietarul camionului ar rezolva altfel i-ar da spaga si s-ar rezolva. In majoritatea localitatilor patronii si politaii se cunosc si chiar sunt prieteni. Pentru patronii influenti legile din romania sunt gogosi cu zmoala.

  Răspunde
 • 26 aprilie 2016 la 12:47
  Permalink

  Trebuie sa știți ca lemn furat e f puțin…atât Romsilva cât si Ocoalele private scot anual la vânzare f mult lemn care aduce plus valoare economiei romanești.este adevărat ca s-a si furat in anii trecuți dar din Octombrie 2014 cand s-a introdus radarul padurii(Wood Tracking) si controalele sau întețit chiar nu mai risca nimeni!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *