BREAKING NEWS! Începe construcția Moscheii de la București. Urmează islamizarea României

Procesul de construcție a moscheii de la București a pornit, oficial, la drum, informează Antena 3. Azi, 14 aprilie, primăria sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru ridicarea acestui lăcaș de cult.
„‘A fost făcut un prim pas pentru construirea mega moscheii în Capitală. Primăria Sector 1 a eliberat certificatul de urbanism, necesar pentru această construcție. Însă, acesta nu ține loc de o autorizație de construcție. Mai departe, muftiatul cultului musulman din România trebuie să ceară un aviz de oportunitate de la Arhitectul Șef al Municipiului București. Apoi, trebuie trecut prin Consiliul General al Municipiului București un PUZ și abia după ce toate aceste document sunt aprobate și semnate, va putea fi eliberată autorizația de construire”, informează Antena 3.

133803_2

Conform marelui Muftiu al comunității musulmane din România, moscheea proiectată va avea o capacitate de maxim 1.000 de persoane. Acesta a mai afirmat că s-ar mai putea construi o școală de vară pentru copiii familiilor musulmane din București.

budapesta

Secretariatul de stat pentru Culte afirma că proiectul moscheii se discută din 1990, iar discuțiile la nivel bilateral între România și Turcia se poartă de 14 ani, susține fostul președinte Traian Băsescu.
Președintele Turciei, Recep Erdogan, a spus recent că moscheea de la București va reprezenta un simbol al prieteniei dintre cele două țări. Anul trecut, dar și în 2016, în București s-au organizat proteste împotriva construcției acestei moschei.

646x404

sursa: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *