Mesajul unui preot către trupa Taxi și pentru cei care au apărut în videoclipul „Despre smerenie”: „Dumnezeu nu preferă lemnul! Lemnul îl preferă nemții și austriecii, în special pe cel tăiat din România”

Părintele Vasile Antonie a transmis un mesaj trupei Taxi și celor care au apărut în videoclipul „Despre smerenie”, cântec ce se vrea a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului.
Piesa, apărută în urmă cu o săptămână, a dat naștere la multe controverse, iar unul dintre cei 33, este vorba de Grigore Leșe, a cerut să fie scos din clip. Cei de la Taxi au cedat și au retras videoclipul de pe YouTube.
Iată scrisoarea Părintelui:
„Se pare că unii dintre cei mai de seamă artiști ai României l-au făcut pe Dumnezeu pădurar, spunând că el preferă lemnul. De aici reise faptul că Dumnezeu așteaptă la Poarta Raiului în fiecare zi milioane de metri cubi de lemn defrișași din pădurile mondiale care să fie aduse ca ofrandă de către fiii ascultători. Foarte fals! Dumnezeu nu preferă lemnul, Dumnezeu preferă o inimă curată, o stare de pace, o stare de dragoste, de într-ajutorare,  indiferent de materialele de construcție folosite pentru ridicarea unui lăcaș de cult.
Cruce de lemn
Lemnul, dragilor, îl preferă nemții și austriecii, în special pe cel tăiat din pădurile României, ducându-l în fabricile lor de mobilă din statele lor, transformându-l în dulapuri și noptiere foarte costisitoare pe care urmează să-l vândă apoi nouă sau vouă artiștilor, celor care vă permiteți într-adevăr un mobilier nu făcut din PAL sau din rumeguș, ci din stejar masiv românesc.
media-143027728981667200
Dumnezeu nu este pădurar. Dumnezeu este tatăl, Dumnezeu este părintele, Dumnezeu este Atotputernicul, cel fără de început și fără de sfârșit.
Aștept totuți cu nerăbdare ca datorită preferințelor voastre lemnoase ca următorul concert pe care îl veți avea să fie dat într-o baracă de lemn dintr-o fostă zonă fostă împădurită, acum defrișată, și la acel concert să fie spectarii să fie vreo 50 sau 100 de pădurari și nicidecum alții. Să fie exact cei pregătiți într-o școală silvică, în care ei au deprins tot ceea ce înseamnă dragoste pentru lemn. Să nu dați concerte în săli polivalente foarte mari pentru că s-ar putea să intrați în antiteză cu ceea ce ați declarat”, a spus Părintele Vasile Antonie.
sursa: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *