ULTIMA ORĂ! UDMR s-a plâns în America în legătură cu încălcările drepturilor maghiarilor din România

UDMR s-a plâns în America în legătură cu încălcările drepturilor maghiarilor din România. O spune chiar liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este fericit că reclamațiile Uniunii sunt luate în considerare de Departamentul de Stat al SUA.
Același Departament de Stat american care, în ultimul raport dat publicității, critică România pentru discriminarea romilor și a minorităților sexuale.
”Cu prilejul vizitei efectuate anul trecut în Statele Unite, UDMR a făcut cunoscute încălcările drepturilor comunității maghiare, care, au fost cuprinse în document. Ne bucură faptul că sesizările noastre sunt luate în considerare de către un organism atât de important, cum este Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul acestui document. Ne bucură că nu doar poziția geopolitică avantajoasă a unei țări contează,  dar și aspectele care privesc situația minorităților sunt considerate, de către Statele Unite ale Americii, drept factori de securitate importanți”, a declarat Kelemen Hunor, conform news.ro.
Mai mult, Hunor susține că luarea în considerație de către diplomația americană a observațiilor UDMR este un succes în apărarea drepturilor maghiarilor ardeleni.
Cu siguranță însă, americanii nu au fost la fel de bine informați asupra provocărilor comise cu regularitate de reprezentanții minorității maghiare, în frunte cu Partidul Civic Maghiar, în Covasna și Harghita. Despre arborarea steagului secuiesc in sediile unor Consilii județene, despre intonarea imnului așa zisului Ținut Secuies în cadrul unor competiții sportive  sau despre modul scandalor în care maghiarii din Târgu Secuiesc au ales, de Ziua Națională a României, să arboreze în oraș, la uși și geamuri steagul negru de doliu, cu panglici în culorile Ungariei, in locul drapelului național.
Departamentul de Stat a dat publicității, miercuri, raportul anual privind respectarea drepturilor omului în lume.
Relele tratamente și hărțuirea romilor și deținuților de către Poliție și Jandarmerie a reprezentat, anul trecut, una dintre problemele majore din România privind drepturile omului, se arată în raport.
Autoritățile americane notează și că etnicii maghiari s-au plâns de discriminare în ceea ce privește posibilitatea de folosire a limbii materne, în special în tribunale și în problemele administrative.
sursa: activenews.ro

2 comentarii la „ULTIMA ORĂ! UDMR s-a plâns în America în legătură cu încălcările drepturilor maghiarilor din România

 • 17 aprilie 2016 la 12:45
  Permalink

  Acest domn Kelemen ar trebui sa se uite in ograda sa si dupa asta sa umble cureclamatul pe la portile SUA .Au prea multe drepturi dar nu si obligatii.

  Răspunde
 • 19 aprilie 2016 la 4:36
  Permalink

  Si ti-a facut Obama o dezlegare la buci?Càci dupa cum arata poza a cam durut.stai linistit noi avem un unguent numit slanina cu ardei iute asa ça sa nu doara ci ca sa nu ne uiti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *