BREAKING NEWS! Ce anunț a făcut Iohannis după investirea Ministrului Muncii. Dacian Cioloș trebuie să găsească fonduri pentru a o pune în aplicare

Președintele Klaus Iohannis a avut o surpriză neplăcută pentru Dacian Cioloș. La depunerea jurământului lui Dragoș Pâslaru, noul ministru al Muncii, președintele l-a anunțat pe premier că a promulgat legea indemnizațiilor mamelor, lege despre care Cioloș spunea că nu are bani.

”Felicitări și mult succes! E o situație complicată când preluați mandatul. Chiar astăzi (n.r. luni) am semnat un decret de promulgare pentru o lege care, cu siguranţă, este din zona dvs, este vorba de decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, adică indemnizaţia pentru mame. E o lege bună și bine-venită.

Vă încurajez pe dvs (n.r. ministrul Muncii) şi pe dvs, dl prim-ministru, să găsiţi în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repede această lege. Eu vă rog să nu trataţi această chestiune într-un mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice, care, cu siguranţă, este foarte importantă pentru România.

Nu pot să trec peste un întreg complex de probleme care vă aşteaptă, şi anume salarizarea bugetarilor. Este o situaţie complicată: de mulţi ani încoace, guvernanţii, parlamentarii încearcă să găsească soluţii la această problemă, fără să fi găsit una satisfăcătoare pentru toată lumea, până în momentul de faţă. Vă doresc, domnule ministru, ca, împreună cu toţi actorii implicaţi, cu colegii din Guvern, cu sindicatele, cu toţi cei care pot contribui la această discuţie, să vă aplecaţi asupra acestei chestiuni şi să găsiţi o soluţie bună, o soluţie acceptată, care, realmente, îmbunătăţeşte situaţia în acest domeniu.”, a spus Klaus Iohannis.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *