ULTIMA ORĂ! Patronii posturilor de televiziune B1 TV și Realitatea TV au fost audiați la DNA

Sorin Oancea, patronul B1 TV, a ajuns marţi, înainte de ora 12, la sediul DNA. Acesta va fi audit ca martor în dosarul lui Ludovic Orban.

„Daţi-mi voie să vad exact despre ce este vorba şi la iesire vă promit că voi face declaraţii complete”, a precizat Oancea. Acesta a susţinut că nu a cerut bani pentru a-i face campanie televizată lui Orban şi nici nu are cunoştinţă de vreun angajat al B1 TV care să fi făcut acest lucru.

Ludovic Orban este cercetat de DNA sub control judiciar pentru că i-ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro. Banii ar fi urmat să fie oferiţi unor posturi TV, pentru promovare în campania electorală, lucru interzis de lege.

Tot marţi, la DNA a fost audiat în calitate de martor, în acelaşi dosar, Cozmin Guşă, patronul Realitatea TV.

Acesta a ieșit de la DNA, unde fusese citat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban. Cozmin Guşă a subliniat încă o dată că „Realitatea TV nici nu a cerut, nici nu i s-au oferit” bani pentru o emisiune electorală. Consultantul politic a mai precizat că singura discuţie purtată cu Ludovic Orban a avut loc pe 24 martie, dar că ea a vizat strict chestiuni legate de şansele pe care acesta din urmă le-ar fi avut la fotoliul de primar general al Capitalei.

„Am dat declaraţie în calitate de martor, în care am explicat procurorului acelaşi lucru: că noi nici nu am cerut, nici nu ni s-au oferit, nici nu am avut discuţii de genul acesta. Singura discuţie pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie. Asta a fost singura întâlnire pe care am avut-o şi am vorbit despre campanie, despre şansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora, cu toate partidele, nu doar cu PNL, este între structura centrală a partidului şi departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii; adică pentru producţii TV în cazul televiziunii şi pentru ştiri în cazul Internetului”, a subliniat Guşă.

La intrarea în sediul DNA, consultantul politic Cozmin Guşă a precizat că a fost chemat la audieri în calitate de martor, dar şi că „exclude” varianta ca vreun angajat la Realitatea TV să aibă legătură cu acuzaţiile din dosarul lui Orban.

Întrebat dacă televiziunea la care este acţionar a primit bani din partea fostului candidat PNL la Primăria Capitalei, Guşă a subliniat că „nici nu am cerut, nici nu ni s-au oferit, nici nu ne-am întâlnit”.

„Dar sigur că fiind un caz atât de complicat, care într-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria DNA să elucideze probabil în timpul campaniei scandalul corupţiei şi în acelaşi timp, bineînţeles că televiziunile care nu au legătură cu asta, massmedia care nu are treabă cu asta trebuie disculpată”, a declarat el.

„Cu Ludovic Orban, în  marginea acestui dosar, până la 20 martie, nu m-am mai întâlnit de un an şi jumătate dacă nu mai mult. Suntem amici într-un fel, pentru că a fost contracandidatul meu în 2008, când a candidat la primărie”.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *