ULTIMA ORĂ! Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă PSD de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României, actul normativ reglementând și „defăimarea” emblemelor sau semnelor folosite de autorități, anunță Mediafax.
Potrivit proiectului de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, este introdus un nou articol care definește „disprețul” pentru însemnele României.
„Prin dispreț pentru însemnele României, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autoritățile se înțelege: lipsa de considerație sau stimă, sentiment prin care se judecă un lucru ca fiind nedemn de atenție și defăimare”, se arată în raportul Comisiei juridice, sesizate în fond.
Ofensa adusă însemnelor naționale este definită ca „fapta săvârșită în public prin care se exprimă dispreț pentru însemnele României” și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizează în proiect.
De asemenea, „fapta săvârșită în public prin care se exprimă dispreț pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritățile se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.
Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ și va fi spus votului final în plenul Senatului.
Propunerea legislativă este semnată de un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputații Florin Iordache și Marian Neacșu.
Termenul de adoptare s-a împlinit pe 12 aprilie, în condițiile în care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputaților este forul decizional.

sursa: activenews.ro

3 comentarii la „ULTIMA ORĂ! Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă de modificare a Codului Penal în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 1 până la 3 ani pentru ofensă la adresa însemnelor României

 • 21 aprilie 2016 la 12:16
  Permalink

  Foarte bine, desi pedeapsa mi se pare cam mica! Asa , poate, nici-un neavenit nu va mai indrazni sa-si bata joc de insemnele statului!

  Răspunde
  • 23 aprilie 2016 la 8:09
   Permalink

   bai vasaii, asta presupune si purtarea la un miting de protest a drapelului in alt mod decat pe lance ba si mai este ceva, ia „cetesti” tu hai…. „De asemenea, „fapta săvârșită în public prin care se exprimă dispreț pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritățile se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”.” Adica daca vorbesti si modifici sigla, semnul, emblema PSD te baga la parnaie ba…. DACA TIE ITI PLACE MERGI IN COREA DE NORD CU PONTA, CU DRAGNEA SI TOT PSD-U’
   NU AU REUSIT CU LEGEA DEFAIMARII SA O TREACA IN FORMA PROPUSA, CARE ERA MAI CEVA CA PE VREMEA CEUSISTA, MACAR ATUNCI ERA DOAR UNU’ SINGUR DESPRE CARE NU PUTEAI VORBI ACU’S O SHLETHA DE GOLANI PENALI DOVEDITI PRECUM CEL DIN VARF….RECTE DRAGNEA….CONDAMNAT DEFINITIV SI DE ULTIMA INSTANTA ACEASTA MARINDU-I PEDEAPSA!!!
   SI, DACA NU AU REUSIT SA O TREACA P’AIA AU PASAT-O PE MUTESTE P’ASTA, ARE ACELAS SCOP, PROTEJAREA GOLANILOR DIN PARTIDE SI PARLAMENT, CEI CARE RECENT NU AU ADOPTAT REZOLUTIA POPORULUI PRIVIND NUMARUL DE 300 DE PARLAMENTARI EXERCITATA PRIN REFERENDUM APARANDU-SI INCONTINUARE HOTIILE SI NELEGIUIRILE PROPUSE SI ADOPTATE….TOT TACIT!!!
   PRIVESTE CINE SUNT INITIATORII ACESTEI INEPTII EXTINSE SPRE ALTE ZONE: Propunerea legislativă este semnată de un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputații Florin Iordache și Marian Neacșu.
   Stiu ca exista o lege care pedepseste aceste fapte cum ar fi:
   Senatul României interzice, prin LEGE, arborarea drapelelor altor state, dacă afectează demnitatea naţională.
   Propunere legislativă privind modificarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice este iniţiată de senatorii PNL Dorin Dobra şi Marius Obreja şi însuşită de mai mulţi senatori liberali, printre care Teodor Atanasiu, Cătălin Boboc, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Puiu Haşotti, Octavian Motoc, Nicolae Nasta, Liviu-Titus Paşca şi Iosif Secăşan. Cred ca mai sunt si alte reglementari!!! INTENTIA REALA A PSD ESTE DE FAPT ACEEA DE A CREEA CAT MAI MULTE LEGI PENTRU ASAZISA DEFAIMARE IN CARE DUPA CUM SE OBSERVA FARA MULTA CHINUIALA CA PORNIND DE LA UN ELEMENT NATIONAL PE CARE-L INVOCA DEZVOLTA P’ASCUNS DEZIDERATELE LOR….ALE PSD-ISTILOR!
   Va amintiti cum este cu inchirierea unui SRL a operatiunilor MARITIME sub PAVILON ROMANESC??? Eu vag…….dar imi amintesc!!!!

   Răspunde
 • 23 aprilie 2016 la 8:22
  Permalink

  ….si daca sunt atat de interesati de Romania, de soarta EI de ce au vandut-o? Nastase (petrol), Hrebenciuc & Co.(padurile), socru’ lu’ ponta….Sarbu (paduri) Ponta (kazmunaigaz), interventia lu’ pontain favoarea OMV pentru ridicarea sechestrului pus de ANAF, gica stefan (pinalti) precum si altii, microsoft etc. s.a.m.d.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *