BREAKING NEWS! Băsescu, urmărit penal pentru spălare de bani. Acesta este pus sub acuzare în Dosarul „Cășuneanu”

Băsescu pus sub acuzare în Dosarul Căşuneanu. E urmărit penal pentru spălare de bani, a decis Parchetul General, pe 13 aprilie.

Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu au cumpărat, în anul 2000, de la acelaşi proprietar, câte un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor. Traian Băsescu a plătit aproape 150.000 de lei. În aceeași zi, Costel Cășuneanu a plătit aceluiași proprietar o sumă de patru ori mai mare. Doi ani mai târziu, Traian Băsescu a vândut terenul contra sumei de 1,2 milioane de lei.

Cumpărătorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu. Traian Băsescu a recunoscut, într-o declarație în fața camerelor de filmat, că adevăratul cumpărător a fost Costel Cășuneanu. Cu banii din tranzacție, Traian Băsescu a motivat cumpărarea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Băsescu.

Fostul preşedinte nu a fost citat deocamdată, dar urmează să fie chemat la Parchetul General pentru audieri. Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani în formă continuată.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *