ULTIMA ORĂ! Iohannis laudă DNA-ul și implicarea acestuia în campania electorală: „Spre disperarea corupţilor”

Preşedintele Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, alături de omologul său ucrainean, Petro Poroşenko. Întrebat ce părere are despre acuzaţiile că DNA se implică în campania electorală sau că procurorii ar răspunde unor „comandamente” politice, Iohannis a răspuns:

„Pentru România, lupta împotriva corupţiei este vitală. În România, acest lucru nu este doar un deziderat. Este un fapt. Lupta împotriva corupţiei se desfăşoară cu intensitate mare, spre disperarea corupţilor, evident. Faptul că suntem în precampanie nu are nicio relevanţă pentru felul în care DNA luptă împotriva corupţiei şi împotriva corupţilor. Nu ştiu exact la ce fel de comandamente v-aţi referit în întrebare, eu nu am cunoştinţă despre existenţa unor comandamente, dar am o părere destul de informată, foarte informată despre cum se desfăşoară lupta anticorupţie. Sunt foarte mulţumit. DNA îşi face treaba foarte bine, nu există niciun fel de imixtiuni politice în felul în care îşi face DNA treaba. Nu există nicio instituţie a statului care să se amestece în treaba DNA sau în felul în care DNA îşi face treaba.”

Potrivit preşedintelui, precampania face acţiunile DNA mai vizibile, însă procurorii nu ţin cont de evenimentele politice. „Precampania aduce mai vizibil în faţă felul în care unii şi alţii sunt chemaţi la DNA pentru a da explicaţii. Acest lucru este o dovadă a faptului că lupta anticorupţie se desfăşoară cu toată intensitatea. Şi pot să vă spun că se desfăşoară aşa indiferent dacă este campanie sau nu este campanie. Munca pe care o face DNA nu este una politică, ci este o luptă foarte importantă pentru România”, a mai precizat şeful statului.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *