CERCETAT PENTRU ACCES FĂRĂ DREPT ÎN SISTEM INFORMATIC ŞI FRAUDA INFORMATICĂ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au descins la domiciliul unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Bucureşti bănuit că a obţinut acces la datele cu caracter personal ale utilizatorilor legitimi ai companiei şi astfel a iniţiat un atac informatic.

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat  percheziţie la domiciliu  din municipiul Bucureşti a unui bărbat de 33 de ani.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, ce vizează activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de frauda informatică şi acces fără drept în sistem informatic.

Din cercetări a reieşit că, în  cursul anului 2011, persoana în cauză, folosind o cheie de criptare sustrasă din codul sursă al unui site de licitaţii online a obţinut acces la datele cu caracter personal ale utilizatorilor legitimi ai companiei şi astfel a iniţiat un atac informatic. Astfel, s-a stabilit că în perioada mai –iulie 2011 au fost accesate fără drept 7166 de conturi, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 35.000  de dolari, sumă necesară resecurizării conturilor.

În urma percheziţiei, au fost ridicate 6 de telefoane mobile, 5 hard-diskuri, 3 laptop-uri, 1 card de memorie, 1 stick de memorie.

Pe numele bărbatului a fost emis mandat de aducere, urmând a fi condus la sediul DIICOT Biroul Teritorial Vâlcea pentru audieri.

La activităţi au participat luptători SIAS Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *