Măsuri de ordine şi siguranţă publică asigurate, de Jandarmeria Vâlcea, pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor prilejuite de Sărbătorirea Floriilor

Peste 100 de jandarmi vor acţiona sâmbătă şi duminică pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor antisociale, la nivelul judeţului Vâlcea, pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor prilejuite de Sărbătorirea Floriilor.

Jandarmii recomandă participanţilor să respecte regulile stabilite de organizatori, să evite consumul excesiv de alcool, să nu poarte asupra lor arme albe sau de foc, să evite cunoştinţele ocazionale sau persoanele care le oferă spre vânzare diferite „chilipiruri”, să identifice patrulele şi echipajele auto de jandarmi şi poliţie pentru a le putea apela cu uşurinţă dacă va fi nevoie, să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Totodată, jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură liniştea publică.
Turiştii care aleg să petreacă week-end-ul în zona montană a judeţului Vâlcea, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, să ţină cont de condiţiile meteo anunţate (precipitaţii abundente, vânt, etc.) şi să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil pentru a anunţa forţele de ordine dacă se află în situaţii dificile sau dacă sunt martorii unui incident.

Recomandări:

  • manifestaţi prudenţă în zonele aglomerate, supravegheaţi-vă bagajul de mană şi nu îl plasaţi în locuri de unde poate fi sustras cu uşurinţă;
  • nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani ci doar necesarul pentru o zi/eveniment;
  • când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat şi discret buzunarul unde aveţi acte, bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unui hoţ.

În situaţia în care sunteţi abordaţi de persoane care vă solicită nejustificat bani ori bunuri nu daţi curs unor astfel de solicitări. Reţineţi cât mai multe detalii despre autor (înfăţişare, particularităţi), direcţia în care a fugit, numărul de înmatriculare al autovehiculului folosit de acesta, etc. şi comunicaţi toate amănuntele forţelor de ordine.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *