Românii care vor să călătorească în America vor mai avea de așteptat până la ridicarea vizelor

Românii care doresc să călătorească în SUA să nu se aştepte la ridicarea vizelor mai devreme de 2017, declară ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, potrivit căruia există posibilitatea modificării legii în acest sens şi după alegerile din SUA, potrivit Mediafax.

Hans Klemm a declarat, joi, la Arad, că România îndeplineşte toate condiţiile, mai puţin rata de refuz, dar ambasada americană la Bucureşti face eforturi pentru a-i ajuta pe cei care doresc să călătorească în SUA.
„Nimic nu se va întâmpla în acest an, sunt sincer cu dumneavoastră. Imigraţia este un subiect sensibil, este unul dintre subiectele principale discutate în campania prezidenţială în SUA din acest an, nu ne putem aştepta să se întâmple mai repede de 2017… cel mai devreme o posibilă modificare a legii este anul 2017. România îndeplineşte toate criteriile şi condiţiile din actuala lege, cu excepţia ratei de refuz, cred că trebuie să aşteptăm să vedem dacă se schimbă trendul. (…) E posibil ca în 2017 sau după alegeri să apară schimbări în legislaţia americană”, a spus ambasadorul SUA în România.
Potrivit acestuia, românii care doresc să călătorească în SUA nu trebuie să se aştepte la ridicarea vizelor „mai devreme de 2017”.
Hans Klemm s-a aflat, joi, în municipiul Arad, unde a donat 133 de cărţi – lucrări de referinţă, literatura americană, lucrări de metodică predării limbii engleze şi materiale pentru învăţarea limbii engleze de diverse niveluri, precum şi cărţi pentru copii – Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol”, inaugurând astfel „American Shelf”, adică „raftul american”.
Ambasadorul SUA în România a vizitat şi Târgul de Primăvară, dar s-a întâlnit şi cu autorităţile locale.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *