SENZAȚIONAL! Udrea a izbucnit în lacrimi în sala de judecată. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false

Elena Udrea a ajuns marți la Instanţa Supremă, într-un nou termen în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false.

În sala de judecată, unde este audiată de mai bine de trei ore, Elena Udrea a declarat că își menține declarația din cadrul urmăririi penale și respinge acuzațiile pentru care este învinuită.

Nu sunt reale faptele pentru care am fost trimisă în judecată, nu le recunosc”, a declarat Elena Udrea.

Atunci când a vorbit despre Ana Maria Topoliceanu, Elena Udrea a izbucnit în lacrimi. Ea le-a povestit magistraţilor că o cunoaşte pe Ana Maria Topoliceanu de 17 ani, fiind „extrem de apropiate” în vara anului 2012.

Întrebată de judecători dacă a primit bani de la Topoliceanu, Udrea a spus că nu. „Categoric nu. Ea a fost singurul om pe care l-am susţinut într-o funcţie publică. Am cunoscut-o fiind ambele avocate, am fost extrem de apropiate până în vara lui 2012, însă relaţia s-a răcit de atunci. Când am fost numită ministru, Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susţin pentru a ocupa o funcţie publică. Pe de o parte, în virtutea relaţiei pe care o aveam, pentru că şi ea muncise în campania mea din 2008, şi pentru că îşi dorea foarte mult să intre în politică, punându-se chiar problema să candideze în 2012. Nu s-a mai întâmplat”, a spus Udrea.

Curtea Supremă a suspendat ședința în dosarul Gala Bute pentru 20 de minute.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie anul trecut în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

sursa: stiripesurse.ro

Un comentariu la „SENZAȚIONAL! Udrea a izbucnit în lacrimi în sala de judecată. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente ori declarații false

  • 26 aprilie 2016 la 15:07
    Permalink

    E o vorbă românească,care se aplică nu numai în cazul ei,ci şi al altora,din păcate foarte mulţi „Scoate lupe,ce-ai mâncat!”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *