ȘTIRE BOMBĂ! România poate participa la Eurovision. Oferta a fost făcută de Republica Moldova

Televziunea Română a fost exclusă din EBU și, pe cale de consecință, concurentul nostru Ovidiu Anton a fost descalificat de la Eurovision. S-a ivit însă o posibilitate ca țara noastră să fie reprezentată la acest concurs, după o ofertă făcută de televiziunea de stat din Republica Moldova.

Moldova 1 îl invită, printr-o scrisoare adresată României, pe Ovidiu Anton să facă duet la Eurovision cu participanta lor, Lidia Isac. Ba mai mult, moldovenii anunță că acest eveniment va fi preluat live de Moldova 1, ceea ce înseamnă că Eurovisionul s-ar putea vedea și în România.

”Regretăm faptul că excelenta prestație a interpretului Ovidiu Anton, câștigătorul etapei naționale „Eurovision Romania 2016”,  nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm. Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeași sală, pentru a se susține reciproc, având în vedere spațiul cultural și valoric comun”, se arată în scrisoare, informează, Realitatea.md.

Odată cu acest mesaj de solidaritate, Postul Public de Televiziune „Moldova 1” a lansat ideea unei colaborări dintre reprezentanții țărilor noastre.

„Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa ”Falling Stars” în semifinala 1 din 10 mai. Evident că schimbările în conceptul de show, la o etapa atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că prin eforturi comune vom putea depăși momentele de criză”, afirmă reprezentanții TRM.

Pe 14 mai 2016 îl invităm pe Ovidiu Anton la Chișinău. În capitala Republicii Moldova va fi organizat un spectacol open air „Eurovision”, succedat de transmisiunea finalei ESC2016. Evenimentul va fi preluat live de către postul public de televiziune „Moldova 1”.

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *