Economistul Constantin Cojocaru afirmă: „Românii ar fi avut 4.000 de euro pe lună, dacă în 1990 nu s-ar fi aplicat legea Brucan!”

Economistul Constantin Cojocaru afirmă că salariații din România ar fi avut 4.000 de euro pe lună dacă se aplica democrația economică. Tot el este de părere că românii pot să ajungă din urmă națiunile dezvoltate ale Europei, într-un timp relativ scurt, dar trebuie schimbat din temelii modelul economic.

Avem resurse. Poporul român, în limitele ţării care i-a dat-o Dumnezeu, are resurse ca în 15, 20 de ani să ajungă din urmă ţările cele mai dezvoltate ale Europei. Dacă în 1990, în loc să aplicăm legea lor, Legea Brucan, am fi aplicat Legea Cojocaru, astăzi România era foarte aproape de unde se află Elveţia. Astăzi nu mai aveam salarii de 400 de euro pe lună, ci salarii de 4.000 de euro pe lună”, a declarat economistul.

Constantin Cojocaru a mai adăugat că războaiele şi tot răul din lume sunt efectul concentrării de avuţie. Corporatismul va distruge planeta.
„Lumea poate trăi cu resursele care le are în bunăstare. Răul ni se trage de la această nenorocită lăcomie care duce la acaparare de avuţie, la această oligarhizare, concentrare de avuţie. De acolo vin şi războaiele şi tot ce se întâmplă rău pe pământul ăsta. Trebuie să-l oprim. Soluţia pe care o propun poate opri acest flagel care, dacă nu este oprit, va duce la distrugerea planetei”, afirma Constantin Cojocaru.

sursa: reporter24.ro

3 comentarii la „Economistul Constantin Cojocaru afirmă: „Românii ar fi avut 4.000 de euro pe lună, dacă în 1990 nu s-ar fi aplicat legea Brucan!”

 • 7 mai 2016 la 9:59
  Permalink

  A spus ceva despre cum se ajungea la salariul de 4000 euro ? Eu spun ca aveam 10000 .Numai destepti in jurul nostru !

  Răspunde
 • 13 iulie 2016 la 13:04
  Permalink

  Multi prosti comenteaza si probeaza prin gandirea lor de ce nu avem..

  Un bun si vechi economist este numit „oracol” de un nimeni cate probabil este vanzator ambulant..

  Iar alt emancipat iluminat stie mai bone ca nu se poate si intreaba tampeste si ironic…cum. Pai cu datorii 0, si toata ind, agric, econ pe plus, productie, si o tara plina cu orice, de la metale pretioase si induatriale, la ape, la agric, petrol, gaze..de toate, cum sa nu ai asa salarii, cand au altie tari care au datorii si nu atatea resusre ca noi???!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *