Marian Joiţa, o soluţie viabilă pentru a continua ca preşedinte la HCM Rm. Vâlcea

S-a încheiat sezonul competiţional pentru echipa din Liga Naţională de handbal feminin HCM Rm. Vâlcea. Rămasă fără preşedinte, după demisia fostului arbitru internaţional Toma Pleşa, gruparea vâlceană şi-a îndeplinit obiectivul pe ultima sută de metri. A terminat campionatul pe locul 8, la limită, depăşind o echipă cu pretenţii, gruparea fostului selecţioner Gheorghe Tadici, HC Zalău. De altfel, vâlcencele le-au învins pe zălăuance î ambele meciuri disputate în acest sezon, şi în deplasare şi acasă.

După plecarea lui Pleşa, conducerea interimară a clubuluia fost preluată de cel care ocupa până atunci funcţia de organizator de competiţii, profesorul Marian Joiţa. Tânăr, cu mult entuziasm şi dorinţă de a face lucrurile aşa cum trebuie, fără a accepta jumătăţile de măsură, Marian Joiţa a demonstrat că se poate conta pe el. Chiar dacă a fost interimar, fiul fostului contabil şef al Clubului chimia, Gheorghe Joiţa, şi-a luat munca şi serios şi asigura echipei toate condiţiile de pregătire, de transport (la meciurile din deplasare) şi de joc.

Din iarnă, de când Marian Joiţa a devenit preşedinte interimar la HCM, s-a observat îmbunătăţirea relaţiilor existente între club şi Federaţia Română de Handbal, rezultate bune, de la meci la meci, obţinute de echipă şi o stabilitate financiară atât în privinţa salariilor jucătoarelor cât şi în privinţa remunerării prestatorilor de servicii către club.

Aşa că, deşi se vorbeşte de formarea noului consiliu local la Rm. Vâlea, după alegerile ce vor avea loc pe 5 iunie, după care ar trebui să se discute numirea unui alt preşedinte la clubul finanţat în totalitate de municipalitate, cu siguranţă căacest lucru n-ar mai trebui să se întâmple. Municipalitatea, indiferent de cine va avea majoritatea, trebuie să-i dea credit în continuare lui Marian Joiţa, cel care a demonstrat că nu se joacă şi că face lucrurile „ca la carte”. Acesta are o relaţie bună cu jucătoarele, cu antrenorul şi poate fi un factor de stabilitate şi un liant între Consiliul Municipal şi echipă, per ansamblu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *