Mircia Gutău, lansare lamentabilă în cursa pentru Primărie

Arca lui Gutău a luat apă. Cei 5.000 de susţinători promişi au dispărut în ceaţă, ex-primarul Râmnicului abia dacă a reuşit să aducă cu arcanul vreo 1.200, dacă luăm în calcul locurile rămase goale în marea Sală Polivalentă a oraşului care trebuia să fie neîncăpătoare.

Lansarea lui Mircia Gutău organizată la Sala Sporturilor Traian a fost un eşec. Din cei 5.000 de susţinători meniţi să-l ovaţioneze doar 1.200 au răspuns invitaţiei, dintre aceştia  un sfert au fost aduşi cu autocarul din teritoriu, un sfert au fost copii care au primit drept recompensă baloane verzi.

Nu ştim cine s-a ocupat de organizarea penibilului eveniment dar fostul edil ar trebui să-l „pensioneze anticipat”.

Absenteismul înregistrat la marele eveniment ar trebui să-l facă pe Mircia Gutău să renunţe la candidatura pentru Primăria Râmnicului. Să-l facă să stea acasă. Se pare că votanţii domnului Gutău au realizat că nu se prea face să participi la lansarea unui candidat cu două condamnări penale că te arată lumea cu degetul pe stradă.

Cu tot eşecul lamentabil, Gutău şi-a început în forţă discursul, mai precis… acelaşi discurs prezentat în ultimii doi ani pe toate canalele locale de televiziune în care n-a uitat să precizeze că arestarea sa a fost o nedreptate, că magistraţii l-au condamnat de două ori  de-ai dracului ce sunt.

Ex-primarul Gutău şi a început discursul cu mulţumiri la adresa celor 25.000 de dezaxaţi  care au dat semnături pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare în timpul ispăşirii primei condamnări, cât şi celor câteva zeci de mii care pe perioada detenţiei s-au rugat pentru sănătatea lui:

„Le mulţumesc celor 25.000 de râmniceni care au stat la coadă şi m-au făcut cetăţean de onoare şi celorlaţi câteva zeci de mii care s-au rugat pentru mine. Doar eu şi Dumnezeu ştim că sunt nevinovat, dar această nedreptate a trecut şi că n-a fost o zi în care să nu mă gândesc la dv. În candidatura mea la Primăria Râmnicului nu e vorba de orgoliu, ci de demnitatea pe care o am în mine. Am nevoie să vă prezentaţi la vot şi să votaţi Mircia Gutău şi echipa PER, pentru că am nevoie de majoritate în CL pentru a-mi pune în aplicare proiectele.”

Domnul Gutău mai spunea că foarte mulţi prieteni din ţară îi transmit că Râmnicul s-a făcut de râs din cauza celor care au condus şi conduc oraşul… un oraş blocat total de proiecte prost administrate… Şi noi care credeam că Râmnicului s-a făcut de râs în Europa din cauza celor doi primari arestaţi pentru luare de mită: Mircia Gutău şi Emilian Frîncu.

În altă ordine de idei, prietenii ecologistului  ar trebui să ştie că nu-ţi poţi renova casa fără să faci mizerie… doar dacă ai mai multe şi sunt renovate de alţii pe banii lor. Se pare că depinde foarte mult din ce „zonă” priveşti situaţia.

În final, Gutău a promis că pe 5 iunie va câştiga un nou mandat de primar şi doi viceprimari, nu unul. Dacă râmnicenii îl vor mai vota.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *