Două vâlcence au contribuit decisiv la câştigarea Ligii Campionilor de către CSM Bucureşti

Două vâlcence, una prin adopţie (căsătorită cu un vâlcean, Mica Brădeanu), cealaltă crescută în Râmnic, acolo unde s-au mutat părinţii săi, Cristina Vărzaru, alături de un alt vâlcean, Andrei Luca (manager sportiv) au contribuit decisiv la cea mai mare pertformanţă a sportului românesc la echipe, câştigarea Ligii Campionilor de către CSM Bucureşti. Performanţa este cu atât mai mare cu cât gruparea din Capitală este la prima sa prezewnţă în cea mai puternic întrecere intercluburi la handbal feminin. Bucureştencele au intrat în Final 4 cu ultima şansă pentru câştigarea trofeului. Trupa lui Kim Rasmunssen a trecut, însă, de Vardar Skoplje în semifinale şi a învins, în finală, pe Gyor, chiar la ea acasă, într-o sală cu 6.500 de spectatori ostili şi doar 100 de suporteri români.

Vărzaru a „furat” Liga Campionilor Oltchim-ului

Cristina Vărzaru este la a patra Ligă a Campionilor câştigată în carieră, trei astfel de competiţii fiind câştigată atunci când evolua pentru Viborg. Ironia sorţii face ca Cristina să „fure” trofeul chiar Oltchim-ului la singura finală de acest gen jucată de fosta grupare vâlceană (în sezonul 2011 – 2012). La echipa vâleană evoluau atunci, fiind adversare Cristinei, actualele sale colege Oana Manea, Mica Brădeanu şi Iulia Curea (fostă Puşcaşu). Acum, Aurelia Brădeanu (născută Stoica) a „îngropat”, cu golul victoriei CSM-ului, de la 7 metri, echipa la care a evoluat 7 ani, Gyor. Dacă Cristina Vărzaru a câştigat de patru ori Liga Campionilor, Mica Brădeanu este de patru ori finalistă a competiţiei, cu cine credeţi? Cu Gyor! Mica are în palmares, cu gruparea maghiară, campionatul şi Cupa Ungariei (în 2005), o semifinală a Ligii Campionilor (după ce s-a întors la Oltchim, în 2011 – 2012 (meci pierdut chiar cu Viborg) şi a fost desemnată cea mai bună handbalistă a anului 2013, în România.

Cristina Neagu, doar locul 4…

De partea cealaltă, Cristina Neagu a terminat pe locul 4 turneul de la Budapesta, cu Buducnost. Campioana Europei până ieri a pierdut dramatic, la un gol, semifinala cu Gyor, după care gruparea din Muntenegru a pierdut şi finala mică, 28-30, cu Vardar. La Budunost, alături de Cristina Neagu a jucat o altă ex-chimistă, Katarina Bulatovic. Interesant e că în poarta grupării din Macedonia a stat franţuzoaica Leynoaud. Aceasta are o poveste interesantă. A fost adusă la Oltchim, unde a stat doar o vară. Laynoud s-a accidentat şi înainte de startul oficial al sezonului aceasta şi-a reziliat contractul cu foista grupare vâlceană. Astfel, Leynoud a fost colegă, doar o vară, la antrenamente, la Oltchim, cu jucătoarele pe care acum le-a învins, ca portar la Vardar, Cristina Neagu şi Katarina Bulatovic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *