Ziua de 9 Mai… un fiasco organizatoric al Prefecturii Vâlcea

Nici cerul nu ţine cu liberalii și cu tehnocraţii lui Cioloş, cu prefecţii numiţi la ceas de înserat.

Românii au sărbătorit acasă ziua de 9 mai, o zi cu triplă semnificaţie  în care  se aniversează câştigarea independenţei de stat, victoria armatelor Alianţei asupra Germaniei naziste şi Ziua Europei.

La Râmnic, momentul a fost un fiasco atât din cauza timpului, cât şi a din cauza proastei organizări. Noul prefect Radu Renga a fost sabotat de staţia din dotare, spiciurile pregătite au fost auzite doar de capii judeţului, ai Garnizoanei  şi  ai Arhiepiscopiei. De cei care le-au transmis.  Nimic n-a “respirat” în afara grupului, spre auditoriul prezent, deşi toată directorimea şi clasa politică locală se afla  în scuarul din faţa Prefecturii Vâlcea. Mai în glumă mai în serios cîrcotaşii au sugerat prelurea  discursurilor  de la SRI via STS, că băieţii n-au zile libere.

Penibilul putea fi evitat dacă cei doi  cavaleri ai “apocalipsei” locale, respectiv prefectul şi  preşedintele Consiliului Judeţean ar fi făcut o  “pauză” până la remedierea defecţiunii, dar minunea nu s-a produs cu tot soborul de preoţi prezent în faţa instituţiei. Cei patru vorbitori şi-au dus mesajul până la capăt, l-au aruncat în eter în ideea că oricum cei prezenţi n-au venit pentru discursurile sterile ale oficialilor, ci pentru  marcarea momentului. Şi au intuit perfect, mulţimea prezentă a venit pentru  momentul solemn oferit de soldaţii Garnizoanei Râmnicu Vâlceaau: onorul şi  defilarea. Restul sunt “mărunţişuri”.

D.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *