Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată a unui administrator al unei societăți comerciale

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, luni, 9 mai a.c., trimiterea în judecată a inculpatului B.H., administrator al unei societăți comerciale din mun. Drăgășani, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Dosarul a fost inițiat în luna februarie a acestui an, ca urmare a unei sesizări depusă la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, de către doi agenți de poliție din cadrul IPJ Vâlcea – Poliția Municipiului Drăgășani. Aceștia au sesizat faptul că, la data de 03.02.2016, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat pe inculpat, în timp ce conducea, pe DN 64, un autoturism, cu viteza de 144 km/h, pe un sector de drum situat în afara comunei Prundeni.

Cu ocazia legitimării, B.H. a refuzat să prezinte documentele solicitate de polițiști și a oferit acestora suma de 300 lei cu titlu de mită pentru a nu fi sancționat contravențional, după care a plecat fără acordul polițiștilor.

Sesizarea polițiștilor a fost înregistrată la parchet, ofițerii S.J.A. Vâlcea fiind delegați de procuror pentru administrarea probelor în cauză. Astfel, B.H. a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *