România va deveni GROAPA DE GUNOI a EUROPEI. Câteva sute de mii de tone de deșeuri periculoase ar putea fi transferate în țara noastră. A aprobat guvernul Cioloș așa ceva?

Faptul că cele mai slabe produse ale țărilor occidentale sunt trimise în România nu mai reprezintă de mult un secret, însă să importăm și gunoi din alte țări ale Europei este scandalos.
Sute de mii de tone de deșeuri, ambalate în baloturi uriașe vor lua drumul spre România, din Italia, potrivit Gazeta Românească din Roma.

61791850

Acestea sunt așa numite eco-baloturi, care au fost stocate, formând piramide de 10-12 metri, acoperite de plasă din plastic. Locuitorii din aceste zone, în care s-au aflat aceste deșeuri mumificate, sunt îngroziți din cauza faptului că ani de zile, din aceste baloturi a curs o zeamă otrăvitoare.
O parte dintre acestea vor ajunge în gropile de gunoi din România, fără ca cineva să aibă habar cu adevărat dacă acestea pot afecta mediul nostru sau nu. Gunoaiele sunt în prezent uscate, însă dacă plouă lucrurile se pot schimba radical.

groapa-de-gunoi

În aceste condiții se pune o întrebarea Ministerului Mediului dacă este de acord cu așa ceva, pentru că românii, cel mai sigur, nu vor fi. Un grup de senatori M5S a anunțat că transportul spre România este gata, acesta urmând să se facă cât mai repede.
Firma Eco Sud SRL este firma care se va ocupa de transportul și prelucrarea gunoaielor de la Napoli în România. De-a lungul anilor, numele firmei a apărut în numeroase anchete. Este știut faptul că gunoiul este un domeniu predilect de activitate al criminalității organizate în Italia.
În spatele Eco Sud s-ar afla controversați oameni români de afaceri și mai mulți cetățeni italieni, bănuiți că ar avea legături cu mafia italiană. În 2014, italianul care gestiona groapa de gunoi Glina, cea mai mare groapă de gunoi din Europa, a fost extrădat la Roma, acuzat fiind de spălare de bani și evaziune fiscală, în interesul Mafiei.

sursa: activenews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *