PRIMULUI-MINISTRU, DACIAN CIOLOȘ, I SE SOLICITĂ FONDURILE NECESARE PENTRU PLATA DREPTURILOR COPIILOR CU CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE

Primul-ministru al României, Dacian Cioloș, a primit solicitări privind alocarea de fonduri necesare pentru plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă. Este inadmisibil ca aproape la jumătatea anului în curs să nu fie demarate procedurile legale pentru aceste plăți, în condițiile în care legea prevede expres că aceste drepturi se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor județene, indiferent de locul de domiciliu al copiilor, prin contract managerial.

Consiliul Județean Vâlcea nu dispune de fondurile necesare plății acestor fonduri și se confruntă cu o avalanșă de petiții venite de la părinții copiilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământului de masă, care nu doresc altceva decât drepturile ce li se cuvin și respectarea legii.

Din partea Consiliului Județean Vâlcea au fost trimise mai multe memorii și adrese, atât la ministerele de resort, cât și la cabinetul Primului-Ministru, Dacian Cioloș. Prin adresa nr. 499/13 ianuarie 2016, Consiliul Județean Vâlcea a solicitat Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerului Finanțelor Publice alocarea sumei de 4.466.896 lei necesară  plății acestor drepturi. Din păcate niciunul dintre ministerele menționate, mai sus, nu și-a asumat responsabilitatea inițierii proiectului de Hotârâre de Guvern pentru plata acestor drepturi, redirecționând această adresă de la un minister la altul.

Instituția Consiliului Județean Vâlcea a depus și la cabinetul primului-ministru Dacian Cioloș două adrese, nr. 4329/15 martie 2016 și nr. 6597/19 aprilie 2016, însă fără succes.

Este trist și jenant pentru Guvern ca în România anului 2016 să nu fie alocate fondurile necesare pentru plata drepturilor cuvenite elevilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă și că de acești bani depind multe familii, iar lipsa acestora generează adevărate drame în aceste familii.

media_142616414898126100

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *