Derbiul Superligii a fost un galop de sănătate pentru lider: CS Şirineasa câştigă la scor de neprezentare (3-0) meciul cu Flacăra şi este potenţial câştigătoare a campionatului

Ceea ce se anunţa a fi derbiul campionatului în Superliga vâlceană de fotbal a fost de fapt un galop de sănătate pentru CS Şirineasa. Adversara grupării din Şirineasa, formaţia Flacăra Horezu a fost de nerecunoscut. A arătat ca o echipă de pluton, fiind depăşită la toate capitolele  de formaţia antrenată de Tavi Iordache, astfel că în unele momente Flacăra a făcut figuraţie în teren. Încă o dată se dovedeşte că valoarea fotbalului vâlcean, la nivelul cel mai de sus (Superligă) nu a crescut, dacă o echipă de pluton, aşa cum a arătat Flacăra în meciul de la Şirineasa, a ajuns pe locul 2 şi va termina, probabil pe această poziţie, având în vedere adversarele aparent modeste pe care le mai are de întâlnit până l final: CS Creţeni, acasă, şi Minerul Costeşti, la Slătioara.

 

Scorul partidei a fost deschis de Ceapă, care, din 3 metri, a reluat în plasă o centrare perfectă venită de pe stânga, în minutul 12. Până la pauză scorul avea să se majoreze. În minutul 38, Despoiu face 2-0, iar cu un minut înainte de pauză, Marinescu (de la gazde) este eliminat direct pentru fault dur la un adversar în marginea careului de 16 metri al horezenilor. Chiar şi în 10 oameni, cei care au dictat ritmul jocului au fost cei din Şirineasa. Superioritatea, în teren, a grupării lui Tavi Iordache s-a concretizat în minutul 75, după golul căpitanului Leo Săraru.

 

Partida a fost condusă de o brigadă de arbitri din Piteşti cu Iulian Călin la centru, Florin Neacşa şi Sabin Stroe, la cele două linii. Observator AJF a fost şeful Comisiei Judeţene de Arbitri Vâlcea, Ioan Tudorică.

 

După această victorie, CS Şirineasa este potenţial câştigătoare a Superligii de fotbal, având prima şansă la a reprezenta Vâlcea la barajul de promovare în Liga a 3-a. În cele două etape rămase până la finalul campionatului, CS Şirineasa mai are de jucat la Tomşani, cu Unirea şi acasă, cu Viitorul Dăeşti.

 

Clasamentul (în partea de sus a Superligii):

  1. CS Şirineasa 70p
  2. Flacăra Horezu 66p

 

Cu cine mai au de jucat cele două echipe până la finalul campionatului:

 

Etapa a 29-a:

Flacăra Horezu – CS Creţeni;

Unirea Tomşani – CS Şirineasa;

 

Etapa a 30-a:

Minerul Costeşti – Flacăra Horezu;

CS Şirineasa – Viitorul Dăeşti;

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *